Breaking News

30 de gener 2014

CINC CÈNTIMS DE LA SESSIÓ SOBRE MARIA MONTESSORI A L'ESCOLA

Aquesta tarda a 3/4 de cinc, ben puntuals, ens hem reunit per parlar de Maria Montessori, el seu mètode, com l'apliquem a l'escola, veure uns quants vídeos sobre el tema i finalment per parlar una mica amb la Valle, via Skype.

Personalment he de dir que m'ha agradat veure tan plena la sala i que he pensat que no hi cabríem i m'ha agradat veure pares i mares que potser portaran els seus nens a l'escola el curs vinent. Això demostra que els pares i mares de l'escola ens interessa què fan, com ho fan i que ens hi volem implicar.

L'Ana ens ha explicat moltes coses interessants, com que l'escola aposta per una educació activa que vol respectar els ritmes de cada nen i que, tot i no ser una escola Montessori, si que n'utilitza els materials, s'inspira en la seva filosofia, i que no es nodreix d'una única font. Queda clar que l'escola vol fer efectiu un canvi en el sistema que tots coneixem, que vol innovar, malgrat sigui difícil en el context d'una escola pública de nova creació i tot el que això comporta, entre altres, dificultats per establir un claustre estable, un currículum predeterminat i sobretot el no diposar d'espais prou grans atesa la provisionalitat de les instal·lacions de l'escola. Malgrat això, és ben veritat que entre tots hem aconseguir tenir una escola "ben bonica" i que tot es farà. 

Després hem pogut veure i escoltar la Valle, que està a Itàlia formant-se en pedagogia Montessori, i què dir... Ha estat molt emotiu i intens sentir la passió amb que entén l'aprenentatge, com està vivint tot allò que està aprenent i com d'estusiasmada està amb tot el que fem a la nostra escola i tot el que podem fer.

Li agraeixo infinitament l'esment que ha fet als articles del blog de l'AMPA i, de fet, volia agrair-li allà mateix però de cop se m'ha instal·lat una nou al coll i m'han entrat unes inoportunes brosses als ulls i no he pogut fer-ho en aquell moment. Moltes gràcies Valle.

Resumint-ho molt, la reunió d'avui ens ha transmès confiança, ens ha mostrat com veu l'escola el camí que ha de seguir l'aprenentatge dels nostres fills i fins a quin punt creuen en el projecte iniciat ara fa set anys. Un projecte que creix i evoluciona alhora que ho fan els nostres nens i nenes. 

S'agraeix l'empatia mostrada en parlar de que s'entén que ens resulti difícil entendre un sistema tan diferent del que coneixem i la sinceritat i el contingut de la xerrada. S'agraeix que s'hagi parlat de la implicació dels pares, i és veritat, tenim sort! hi ha un munt de pares amb iniciatives diverses pensades per l'escola i per a tota la gent que engloba la comunitat del Vinyet, i això, senyors i senyores no passa a tot arreu. Valorem el que tenim, com ens impliquem, i com tots, cadascú en el seu àmbit, treballem, que el resultat valdrà la pena, segur.

Ha estat una bona trobada la d'avui, moltes gràcies!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar