La Raquel ens ha enviat l'enllaç a l'entrevista de TV3, feta pel Manel Elías, al pedagog Francesco Tonucci aprofitant la conferència que va fer el dilluns passat a Manresa i on algunes de les nostres mestres van poder-hi assistir. Moltes gràcies!
Francesco Tonucci va atraure més de 800 persones al teatre Kursaal en la presentació del llibre de la FUB "Experimentar, quin repte!"
Tonucci defensa una educació basada en la llibertat de joc, ja que aquesta és l'eina principal de l'aprenentatge, diu. Assegura que els nens estan més que capacitats per elaborar teories científiques. Per Tonucci, l'escola hauria de ser un espai on nens i nenes debatin i discuteixin sobre teories i que aquest debat i intercanvi d'idees hauria de ser més important que no pas arribar a la veritat científica.
El pedagog italià assegura que els nens aprenen més al pati que dins l'aula. Per això, ha dit, 'somnio una escola sense pati', amb propostes que permetin avançar en el coneixement. En aquest sentit planteja diferents alternatives, com convertir el pati en un espai educatiu, el cultiu d'un hort, la gestió i el funcionament de la cuina i el menjador de l'escola, el treball amb fang enlloc de plastilina, cuidar animals o fins i tot, un taller de bicicletes a partir dels quals els nens aprenguin conceptes tant relacionats amb la física com amb la mecànica.
Tonucci defensa una escola sense llibres de text per estudiar ciència, ja que els llibres són instruments anticientífics. La ciència, diu, es mou a partir de dubtes i un llibre és només un recull de respostes que no incentiven les preguntes dels infants.
Per a Tonucci, una de les assignatures pendents de l'escola és també aconseguir que cada nen desenvolupi les seves habilitats i interessos. Només així, ha explicat, els nens es realitzaran i seran feliços.
Entrevista al pedagog Francesco Tonucci - Televisió de Catalunya
També és molt interessant l'article de Jordi Mumbrú a eldiario.es, de novembre de 2011, que va compartir un dinar amb Tonucci i que porta per títol un suggerent "Els nens no són rucs".
També és molt interessant l'article de Jordi Mumbrú a eldiario.es, de novembre de 2011, que va compartir un dinar amb Tonucci i que porta per títol un suggerent "Els nens no són rucs".
Llegiu-lo, que segur que us fa pensar!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per comentar