Breaking News

27 de febrer 2013

LA GENERALITAT NO HAURÀ DE REFORMAR EL SISTEMA EDUCATIU CATALÀ


El ministre d'educació José Ignacio Wert.
Foto: Agustín Catalán
El Tribunal Suprem (TS) reconeix en una sentència el dret dels alumnes que ho demanin a rebre classes en castellà i català com a llengües vehiculars, encara que sense que la Generalitat hagi de reformar de forma global el sistema d'immersió lingüística a Catalunya.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, considera que la sentència del Suprem avala el model d'immersió lingüística escolar de Catalunya i confirma que la Generalitat ha complert amb les anteriors sentències sobre la qüestió. Rigau destaca que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, haurà de canviar "o els articles de la Lomce o els arguments", perquè queda "de manifest" que la Generalitat compleix la llei.
En la seva sentència, el Suprem desestima el recurs presentat per l'associació Convivència Cívica Catalana, en representació d'una família que sol·licitava l'escolarització en castellà, contra un acte de la sala contenciosa administrativa del TSJC (Tribunal Superior de Justícia de Catalunya) que va avalar el model d'immersió lingüística, però garantint l'escolarització individual dels alumnes. Aquell acte del TSJC tancava així, el març de l'any passat, la polèmica resolució en què aquell mateix tribunal va donar un ultimàtum de dos mesos a la Generalitat per implantar el castellà com a llengua vehicular a les escoles, en execució d'una sentència del mateix Suprem.
En la seva decisió d'aquest dimarts, el Suprem aclareix "el sentit" de la seva sentència de desembre del 2012 que va donar peu a aquell polèmic ultimàtum i precisa que el dret que va reconèixer a la família recurrent era que els seus fills fossin escolaritzats amb el castellà i el català com a llengües vehiculars "al centre i curs" en què estiguin inscrits. Per a això, manté el Suprem, la Generalitat haurà d'adoptar "les mesures precises", encara que el tribunal no creu necessari que hagi de reformar de forma global el seu sistema d'immersió lingüística.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar