Breaking News

09 de juny 2011

AMB ELS PUPITRES A L'AIRE LLIURE

El cas de l'escola de Castellnou de Bages sembla un calc de la nostra situació. Llegiu l'article que publica avui el Regió 7 del darrer acte reivindicatiu que han dut a terme.

Alumnes de tercer i quart de l'escola l'Olivar fent la
classe-protesta al terreny on s'ha de construir l'escola
L'escola de Castellnou va traslladar ahir una de les classes al terreny on s'ha de construir el nou edifici com a protesta perquè no se sap quan es farà. No era un pícnic, ni tampoc una jornada lúdica. Era una protesta, simbòlica, però protesta, al capdavall.

Alumnes i mestres de l'escola l'Olivar de Castellnou de Bages van sortir ahir a fer una classe al terreny on s'hauria d'alçar el nou edifici, del qual encara no hi ha ni rastre d'obres ni previsions concretes.

En aquest centre ja estan cansats de fer trencaclosques per anar donant resposta al creixement progressiu d'alumnes -d'una vintena el curs 2006-2007 ha passat a 101 en l'actual i uns 120 el proper. Ara se'ls ha acabat la paciència. La gota que ha fet vessar el got ha estat descobrir que -com ja va informar Regió7 en l'edició de dimarts-, la Generalitat no ha inclòs en el pressupost d'aquest any els diners per a la construcció de l'edifici definitiu, malgrat que el projecte està adjudicat a una empresa des de fa gairebé un any.

Des del centre es queixen especialment de les "contradiccions" i de la indefinició de la conselleria d'Ensenyament. Contradiccions perquè asseguren que el mateix dia que el Govern havia de presentar els pressupostos, "des del departament ens garantien que la nostra escola hi estaria inclosa". Indefinició "perquè ara ja no sabem a què atenir-nos", ja que el projecte es va atorgar a una empresa el juliol del 2010, i fins fa poc el compromís era de començar a treballar el mes de febrer. Passats tres mesos d'aquell termini, el calendari és un gran interrogant.

Per tot plegat, ahir una trentena d'alumnes dels cursos de tercer i quart, acompanyats d'un grup de mestres, van portar els pupitres i una pissarra fins al solar que l'Ajuntament va cedir ja fa temps a la Generalitat perquè hi construeixi la nova escola. Allà, amb l'actual edifici provisional de fons, van realitzar alguns exercicis de la lliçó corresponent.

"El que més ens dol és que tant des del centre com des de l'Ajuntament hem fet tot el possible, i fins ara hem assumit les estretors amb total resignació", explicava Montse López, que n'és directora des de la seva creació.

I és que l'escola l'Olivar viu any rere any i també en el dia a dia situacions ben peculiars. Des del curs 2007-2008, el centre és ubicat provisionalment en el que s'anomena edifici municipal de serveis, un equipament que en realitat hauria de servir de centre cívic però que ara ja ocupa totalment l'escola, a l'espera del nou edifici que no arriba. El creixement d'alumnat ha estat tan important que el vestíbul ha esdevingut una aula més.

De fet, en una jornada normal poden arribar a coincidir en aquest espai quatre o cinc activitats diferents: un grup d'alumnes fent reforç en una taula ubicada sota l'escala que dóna accés al pis superior, els mestres fent reunió a un metre de distància també sota l'escala, un grup de nens fent servir els ordinadors i un altre llegint els llibres de la biblioteca.

El pati d'aquest edifici provisional seria l'estàndard per a una escola bressol. A mesura que han anat creixent en cursos, se'ls ha fet petit, especialment per als alumnes més grans, que no hi podien ni tan sols jugar a futbol. Per aquest motiu, des d'aquest curs l'Ajuntament paga lloguer per un terreny privat situat al davant de l'escola perquè els nens i nenes dels cursos superiors hi puguin sortir.

La darrera maniobra ha estat desmantellar un bar que hi havia en concessió en aquest edifici de serveis i indemnitzar els qui el portaven per poder-hi traslladar el menjador, i així guanyar espai per al curs de cinquè que s'incorporarà el setembre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar