Breaking News

25 de maig 2011

NOTÍCIES FRESQUES SOBRE L'INICI DEL PROPER CURS I CANVIS EN L'HORARI LECTIU

Cada dia estan sorgint als mitjans notícies noves respecte l'inici del proper curs, possibles canvis en l'horari escolar, sobre què passa amb els dies festius de la "setmana blanca", si es podrà sol·licitar jornada intensiva al juny...

El cert és que fins el dia 3 de juny, que és quan es publicaran els horaris i dates definitives, tot el que es va publicant fins ara als mitjans de comunicació són propostes que s'estan debatent amb els agents implicats, Consell Escolar de Catalunya, sindicats, juntes de directors i el Departament d'Ensenyament.

Encara haurem d'esperar una mica per saber que en surt de tot això, no obstant aquí us deixem les notícies més fresques sobre el tema:

  1. Horari lectiu: En principi es planteja que l'horari escolar del proper curs a les escoles públiques i concertades deixarà de ser el clàssic de 9 a 12 i de 3 a 5 perquè les classes del matí s'allargaran fins a dos quarts d'1 del migdia i les de la tarda acabaran mitja hora abans, a dos quarts de 5. S'han de fer 5 hores lectives diàries que no poden acabar abans de les 4 de la tarda i sempre respectant un marge mínim de dues hores de descans entre el matí i la tarda.
  2. Inici de curs: L'ordre redactada per la Conselleria distingeix dues dates d'inici del curs, segons consta en l'últim document provisional que és sobre la taula: el dimecres 7 de setembre per al segon cicle d'educació infantil, primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau mig; i uns dies més tard, el 14 de setembre, per als cicles formatius de grau superior, les escoles oficials d'idiomes i les aules de formació d'adults. En l'acabament del curs sí que hi ha coincidència: el divendres 22 de juny.
  3.  Setmana blanca: Escoles i instituts tindran la llibertat de distribuir 7 dies festius (2 o 3 per trimestre), sempre que no coincideixin amb el començament i l'acabament del curs. L'ordre té en compte, i qualifica d'excepcional, la possibilitat d'ajuntar 5 d'aquests dies de lliure disposició si així ho aprova el Consell escolar del centre i ho autoritzen els Serveis Territorials del Departament. A aquests 7 festius se li ha d'afegir l'endemà del dia de Reis, tot i que el 2012 aquesta jornada coincidirà amb un dissabte.
  4. Sisena hora: Després de l'horari de classe es programaran unes hores de suport personalitzat per a l'alumnat que ho necessiti. La mesura anirà en funció dels recursos assignats al centre. On "el Departament determini, es complementarà l'horari lectiu amb una hora diària per a tots els alumnes" amb l'objectiu d'ajudar-los a assolir les competències bàsiques.
  5. Jornada intensiva: La proposta de la Conselleria recupera la possibilitat de fer jornada intensiva a la recta final del curs, restringint aquesta fórmula a partir del dia 11 de juny. Entre altres condicions, hauran de tenir el vistiplau del consell escolar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar