Breaking News

26 de maig 2011

EL CONSELL ESCOLAR DE CATALUNYA I ELS SINDICATS ES PRONUNCIEN RESPECTE LA NOVA PROPOSTA DE CALENDARI ESCOLAR DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

L’Ordre provisional del Departament d’Ensenyament respecte el proper curs 2011-2012 es troba ara mateix en ple debat amb els agents implicats. Avui ha transcendit el que el Consell Escolar i els Sindicats opinen al respecte.

Aquestes són les demandes que preveuen fer al Departament:

Consell Escolar de Catalunya:
1. Que el curs escolar 2011-2012 comenci el 12 de setembre i no el 7. D'aquesta manera els centres disposen de més temps per organitzar el curs i es reduirien els dies de lliure disposició de set a quatre, evitant així el que podria ser una setmana blanca encoberta.
2. Que els professors que avaluaran als estudiants que facin els exàmens de setembre (previstos per al 3 i 4 d'aquest mes del 2012) siguin els mateixos que han tingut aquests estudiants durant el curs.
3. Que els centres que volen fer jornada intensiva al juny només hagin de complir els requisits de respectar el total d'hores lectives per als alumnes i la jornada laboral dels mestres i no el tercer, que fa referència a que el consell escolar del centre recolzi aquesta proposta. El Consell Escolar de Catalunya defensa que sigui la direcció la que en l'elaboració del seu pla anual contempli la jornada intensiva, sense la necessitat de votar-ho al consell escolar i evitar així "confrontacions entre famílies i professorat".

El Consell Escolar de Catalunya debatrà totes aquests propostes en ple i el proper dimarts votarà i emetrà un dictamen sobre si recolza o no la proposta de calendari del Departament. Un cop superat aquest tràmit, la conselleria farà públic el model final.

Sindicats:
1. Rebutgen la proposta de calendari escolar per al curs 2011-2012 que proposa iniciar les classes el 7 de setembre i distribuir set dies de lliure disposició al llarg del curs.
Tots els membres de la mesa sectorial han coincidit en que el curs hauria de començar més tard per donar temps als centres a organitzar-se, per exemple el dilluns 12 de setembre.
2. Consideren que és un calendari "poc meditat" i amb "incongruències", com per exemple que es demani als professors que facin "tot alhora", en al·lusió al fet que els exàmens de extraordinaris de Secundària i el primer curs de Batxillerat també es preveuen per a principis de setembre.

En cap dels dos casos es fa cap al·lusió a la proposta de canvi d’horari, fet com a mínim sorprenent, per tant, potser hem d’entendre que en aquest punt estan tots d’acord?


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar