Breaking News

15 d’octubre 2019

Comunicat de rebuig a la sentència

Des de la Junta de l’AMPA de l’escola El Vinyet, volem manifestar el nostre profund rebuig a la sentència condemnatòria que ha dictat el Tribunal Suprem contra els líders del procés independentista a Catalunya. I ho fem, en primer lloc, mostrant la nostra solidaritat amb els condemnats, les seves famílies i amics.
 
La naturalesa d’una AMPA no és adscriure’s a ideologies polítiques ni fer-ne bandera, per això expressem el rebuig a la sentència no pas perquè compartim o no les idees dels polítics condemnats, sinó perquè creiem que la judicialització no és la via per resoldre un conflicte que entenem que hauria d’encarar-se des del diàleg polític. Creiem que el diàleg és la primera via per resoldre les desavinences, i aquest hauria de ser un dels aprenentatges fonamentals dels nostres fills a l’escola, per tal que els futurs ciutadans adults que seran estiguin educats en una cultura de la pau i sàpiguen fer-ho millor que aquells que els han precedit.
 
Per això animem la comunitat educativa de l’escola a continuar educant els nostres fills en la capacitat de diàleg, en la llibertat d’expressió, en l’empoderament que fa fora les pors i en la implicació en la vida social i ciutadana (és a dir, política). Per això mateix, ens posicionem amb fermesa en contra tot allò que impliqui la conculcació de les llibertats i dels drets humans, com és el cas d’una sentència que –més enllà de la condemna concreta als polítics empresonats i segons l’opinió de diversos juristes– retalla drets civils com els de manifestació pacífica.
 
Entenem que la manifestació de les pròpies opinions i l’acció pacífica per dur-les a terme és un dret fonamental que no hauria de veure’s limitat en cap país, i menys encara en un règim democràtic com el d’un estat membre de la Unió Europea com és el Reino de España. És per això que també rebutgem qualsevol actuació violenta de cap dels agents implicats en aquest conflicte, ja siguin membres de la societat civil o dels cossos policials, la funció principal dels quals ha de ser vetllar per la seguretat i integritat dels ciutadans del país. Per això també demanem la responsabilitat de la classe política i dels comandaments policials per actuar en tot moment d’acord amb allò que es recull a la Declaració Universal dels Drets Humans.
 
Així mateix, donem tot el nostre suport a l’escola en la gestió d’aquests dies complexos, i agraïm la celeritat i la sensatesa del comunicat que l’equip directiu va fer arribar ahir al matí a les famílies.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar