Breaking News

10 d’abril 2017

XERRADA SOBRE LES TIC


El passat dimarts 28 de març, l’Ampa de l’escola el Vinyet amb la col·laboració de la Biblioteca i del Consell Comarcal, vam organitzar una Xerrada sobre “Com ajudar els nostres fills a fer una bon ús de les TIC: Consells i signes d’alerta” a càrrec de Dominica Díez Marcet, psicòloga clínica responsable de la unitat de joc patològic i altres addiccions no tòxiques de la Fundació Althaia.

Va ser una xerrada que va resoldre molts dubtes a tots els assistents sobre l’ús de les TIC, de l’estona en que poden jugar els nostres fills als videojocs, l’edat més apropiada per tenir mòbil, es van donar consells d’ús sobre les xarxes socials… La Dominica va remarcar que cal una bona comunicació amb els nostres fills, normes i límits clars en l’ús de les pantalles com a eines de prevenció de l’addicció.

Va assenyalar algunes regles familiars en l’ús del mòbil, per tenir present que els adults som els seus referents en tot el que fem: establir acords d’on es pot utilitzar el mòbil, no utilitzar-lo com a despertador, carregar-lo fora de l’habitació, no utilitzar el mòbil si s’està conduint i tenir molt clar el cost del mòbil, qui el paga i a canvi de què.

També va donar algunes recomanacions pel que fa a videojocs (consoles, ordinador, mòbil): interès de l’adult pel jocs que utilitzen els nostres fills, pactar l’horari de joc, i els “controls parentals” com a eina que podem utilitzar els adults.

A continuació us deixem un enllaç amb un PDF editat per Althaia Xarxa Assistencial en que s’exposen les idees bàsiques tractades a la xerrada de dimarts.


Esperem que us sigui útil la informació compartida.


Reaccions:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar