Breaking News

26 de gener 2015

FASE COMARCAL D'ESCACS: LA CRÒNICA D'EN JOAN FIGUERAS

En Joan Figueras, Mestre Català d'escacs, responsable de l'extraescolar per als nens i nenes del Vinyet, que estava en l'organització de la Fase Comarcal d'aquest passat divendres, ens envia la seva crònica del torneig:


El Vinyet arrasa en el Comarcal d'Escacs!!

En alevins medalla d'or pel Gerard i bronze pel David, en benjamins or per la Paula i plata pel Bernat, entre 24 participants de les escoles de la comarca.

Increïble actuació de la representació del Vinyet formada pel Gerard, el David, l'Adrià, la Paula, el Bernat i el Pol; amb menys de 4 mesos de formació es presentaven al seu primer campionat. Altres, pensant que encara no estan prou preparats, van preferir esperar al proper.

Ja per començar tots van guanyar en primera ronda i això els va donar molta confiança i la tranquil·litat de que com a mínim no sortirien mal parats.

La primera gran sorpresa va arribar aviat: el David guanyava al Nil, el campió de l'any passat! El Pol es creuava amb el Serafin, subcampió i medallista en varies edicions i va ser massa rival per ell... Les sorpreses continuaven en el torneig benjamí doncs la Paula, el Bernat i l'Adrià guanyaven totes les partides! D'on han sortit aquests??

Arribades les rondes finals el creuament entre ells era inevitable: David - Gerard en un grup i Paula - Adrià en l'altre, les partides van ser igualades i llargues, guanyaven el Gerard i la Paula.

L'escenari de la ronda definitiva era surrealista: cinc "pardalets" del Vinyet lluitant pels primers llocs en les dues categories!!

El Gerard aconseguia millor posició que el tàctic Serafin i evitava així el seu perillós atac. El Serafin es trobava incòmode al no poder desplegar el seu joc i cometia errors fins a perdre... el Gerard campió!!

El David es refeia de la derrota anterior i guanyava el bronze en una dura partida!

En benjamins la Paula i el Bernat, amb la classificació pel Provincial assegurada, es disputaven les medalles. La partida era molt igualada però un greu error del Bernat feia que la Paula es convertís en la primera campiona d'un comarcal del Solsones!!

L'Adrià lluitava pel bronze i perdia una llarguíssima partida, però ho va tenir molt a prop!

En fi, que si no ho veig no m'ho crec, poques vegades la realitat supera la ficció. Després d'aquesta actuació i amb més temps per davant abans del campionat Provincial, què no podem esperar d'aquests campions!

I per la part que em toca, es una gran satisfacció treballar amb aquests nens perquè quan hi ha tanta fusta tot és més fàcil.

Enhorabona a tots!!

MC Joan Figueras

Gràcies a tu, Joan!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar