Breaking News

24 de novembre 2014

APRENDRE A TRAVÉS DE L'EXPERIMENTACIÓ


Aquest dijous passat al programa Els Matins de TV3 van voler conèixer diferents mètodes d'aprenentatge, mètodes poc tradicionals si entenem per tradicionals els llibres de text i fer servir la memòria. Es tracta de sistemes orientats a fer cada mestre i cada nen autors del seu aprenentatge a través de tocar i experimentar amb els objectes. 
Per fer-ho van visitar tres escoles: l'Arenal de Llevant de Barcelona, la Maria-Mercè Marçal de Mataró i l'escola El Martinet de Ripollet. També hem visitat el Montseny per conèixer el científic Marc Boada, un apassionat de la ciència que transmet la seva passió als escolars que el van a veure. 

Al plató van convidar Carme Ortoll, directora general de Centres de Primària i Secundària; Anton Aubanell, professor jubilat de Didàctica de les Matemàtiques UB, i Montse Ventura, professora de la Facultat d'Educació de la UB. Ventura ho resumia en aquests punts: flexibilitzar el temps, redistribuir l'espai, replantejar l'ús dels llibres de text i incorporar les tecnologies per estalviar temps.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar