Breaking News

04 de juny 2014

PER UN PAÍS DE TOTS, L'ESCOLA EN CATALÀ


PER UN PAÍS DE TOTS, L'ESCOLA EN CATALÀ!

Al consell escolar municipal es va acordar que, ja que hi havia gent que no podria anar a la manifestació del dia 14 de juny a Barcelona en defensa de la llengua i en contra de la Lomce, es farà una trobada el divendres 13 a la Plaça Major, a 2/4 de 8 del vespre.

Tothom vestit de groc i de verd.

Es llegirà el manifest d'Omnium entre tots els agents implicats en l'educació: famílies, mestres i alumnes de totes les escoles de Solsona.


Animem-nos a assistir-hi! 
Cal que lluitem pel que és ben nostre: la nostra llengua!!!

Si algú vol samarretes del somescola, per un preu de 10€, cal que la demani a direcció com a màxim avui dimecres!!! És una samarreta verda!

Somescola.cat fa una crida a la mobilització per defensar el nostre model d’escola davant d’una amenaça imminent: la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el 2 de juny pot començar a imposar una quota lingüística del 25 % en castellà a les aules del nostre país si un sol alumne ho demana. 

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives fa una crida a sumar-se a la mobilització. Una mobilització de país per reafirmar amb fermesa que una majoria social de catalans defensa el model vigent d’immersió lingüística i d’escola catalana, així com mostrar el màxim suport a la comunitat educativa que el defensa àmpliament. 

Abans del 14 de juny, Somescola.cat convida tothom a fer diverses accions prèvies, com comprar el lot de la mobilització o bé fer un donatiu

Somescola.cat rebutja la judicialització dels usos lingüístics a les aules del nostre país i la jerarquització lingüística amb què es prioritza el castellà. El TSJC contradiu el mandat de les institucions democràtiques catalanes i el criteri pedagògic del conjunt de la comunitat educativa. És el Parlament de Catalunya qui estableix la legislació educativa pròpia. Per tant, la coordinadora demana a la Generalitat que continuï blindant el model d’immersió lingüística, d’acord amb l’aplicació de la normativa pròpia vigent. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar