Breaking News

25 de gener 2014

EXTRAESCOLARS 2014: EL CLUB DELS PETITS LECTORS

Ja han arrencat les extraescolars de l'AMPA, amb moltes ganes i il·lusió, i volem compartir amb vosaltres en què consisteixen i què fan els vostres nens i nenes en les diferents activitats proposades.

Avui parlarem de EL CLUB DELS PETITS LECTORS, activitat adreçada als nens i nenes de P3, P4 i P5, que es duu a terme els dijous a la tarda.

 El conte de la setmana (16/01/14): SET RATOLINS CECS
Young,Ed. Set ratolins cecs. Barcelona: Ekaré, 2009

Amb les ulleres que hem decorat ens ho hem passat d’allò més bé: experimentar què vol dir ser cec amb diferents activitats: Ens hem tapat els ulls..., no podíem córrer..., les mans per davant per no xocar..., després tocava endevinar que hi havia dins la bossa....

Aquesta història parteix d’una faula d’origen hindú i que explica com set ratolins cecs volen saber què és una cosa estranya que hi ha al seu estany. Els sis primers (cadascun d’un color), després de sortir a explorar un dia de la setmana, arriben a una conclusió diferent segons la part que n’han tocat. El setè ratolí (el blanc) n’explora la totalitat i comprova que tots tenien raó i s’equivocaven alhora, perquè tenien una visió parcial del conjunt, i és la suma de totes les parts les que permet comprendre de debò i descobrir de què es tracta en realitat.

El conte ens vol transmetre que per crear saviesa és necessari conèixer totes les parts i no basar-nos en una petita part. A més, treballa els dies de la setmana i els colors, amb unes il·lustracions molt vistoses damunt un fons llis i negre. És un llibre que ens porta a reflexionar sobre la manera en què creem el nostre coneixement. 

No deixeu de donar una ullada al plafó de l’Ampa, a l’entrada de l’escola, on i trobareu el RACÓ DEL CLUB, i on podreu veure el conte que hem treballat aquesta setmana a l’extraescolar!



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar