Breaking News

16 de gener 2014

ENSENYAMENT INICIA LA REDACCIÓ DEL PROJECTE PER L'EDIFICI DE L'ESCOLA EL VINYET

Amb aquest gest es fa un pas més per a la reivindicada construcció de l'escola solsonina

Acte reivindicatiu de l'escola el 28 de setembre del 2011
El departament d'Ensenyament ha iniciat la redacció del projecte bàsic del nou edifici per a l'escola El Vinyet de Solsona. Així ho van confirmar a aquest diari fonts de citat departament. D'aquesta manera es fa un pas més per a la construcció de l'edifici, que avui encara no té data. 

La notícia arriba quan els treballs de construcció del carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia (obra necessària per iniciar el procés per al nou edifici) han entrat a la recta final. Entre els pocs treballs pendents hi figura l'enquitranament del vial, una tasca per a la qual "l'hivern no és la millor època", va explicar a aquest diari l'alcalde solsoní, David Rodríguez, qui a principi d'aquesta setmana desconeixia que Ensenyament havia iniciat la redacció del projecte.

Com a mesura provisional i a l'espera que les condicions hivernals canviïn perquè siguin més favorables per a la pavimentació definitiva del carrer "perquè no es malmeti, s'hi col·locarà una petita capa líquida", va afegir el batlle, que es va congratular que les obres, "després d'algunes dificultats sorgides", ja arribin al "tram final".

En la darrera trobada entre el mateix alcalde i la regidora d'Educació, Encarna Tarifa, amb la consellera Irene Rigau, aquesta es va comprometre a posar fil a l'agulla a la redacció del projecte bàsic un cop finalitzessin les obres del carrer en construcció.

Entrebancs per al carrer

El consistori solsoní està a punt de veure com finalitzen els treballs d'un carrer que ha costejat a parts iguals amb l'Incasòl, titular dels terrenys de la Cabana del Màrtir on, entre d'altres, hi ha prevista la nova escola. Tot i l'acord per desencallar aquest afer, l'inici de l'obra es va retardar: el calendari inicial de construcció del nou vial fixava el 2012 com a data límit per enllestir l'obra. Però el fet que l'Incasòl no pressupostés la totalitat de l'import que li tocava finançar d'aquesta obra segons l'acord va endarrerir els terminis. Els treballs, costejats a parts iguals entre Ajuntament i Incasòl, tenen un import de 428.000 euros i el darrer termini que hi havia previst era a final del 2013.

L'escola El Vinyet va ser inaugurada el 2007 i des d'aleshores desenvolupa la seva activitat en un edifici provisional de la urbanització de la Cissa que el consistori va adquirir. Té 210 alumnes de P3 fins a 4t de primària repartits en onze aules.

La construcció d'un nou edifici per a l'escola El Vinyet ha sigut reclamat nombroses vegades pel conjunt de la comunitat educativa de l'escola. Quan a principi del 2010 Rodríguez va assumir l'alcaldia de Solsona, va anunciar que una de les seves principals prioritats seria resoldre l'afer referent a aquest centre educatiu.

Font: Regió7

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar