Breaking News

11 de novembre 2013

L'ESCOLA EL VINYET PARTICIPA EN EL PROJECTE "AULES AMB TRACTE"


El projecte “Aules amb tracte” té per objectiu promoure els bons tractes dels infants envers la gent gran. Es tracta d’un projecte transversal en el qual es proposen activitats adreçades als tres cicles de primària.

El projecte parteix dels quatre eixos que formen el “bon tracte” i que són els següents:

RECONEIXEMENT: capacitat d'adonar-se de l’existència “de l’altre”. Veure que la gent gran té interessos, característiques i necessitats i formes d’expressió tan importants com les nostres. El reconeixement és la base del respecte. 
  
INTERACCIÓ I COMUNICACIÓ : gràcies a la interacció s’estableixen llaços d’afecte i amistat, fa possible interpretar les emocions a partir dels gestos i de les expressions de les persones. 
  
EMPATIA: capacitat de donar-se compte, entendre i comprendre què sent, com pensa i perquè actua d’una determinada manera la gent amb qui ens relacionem. 
  
NEGOCIACIÓ: ser capaços de resoldre els desacords és fonamental per mantenir un clima de bon tracte per al benestar de la persona, la família, el grup d’iguals …

El projecte s’estructura en tres activitats (una per a cada cicle de primària) i es desplegarà al llarg del curs 2013-2014.

CICLE INICIAL DE PRIMÀRIA: “Un dia seré gran, molt gran”
CICLE MITJÀ DE PRIMÀRIA: “Un dia vaig ser petit, molt petit”
CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA: “Contes per fer-se gran”

La campanya

Aquesta tardor, i el mes de gener, la campanya de prevenció dels maltractaments a la gent gran del Solsonès “Tracta’m bé” surt al carrer, als establiments, escoles, serveis diversos i mitjans de comunicació amb noves cares. S’engega una nova acció de sensibilització adreçada al públic en general que porta per títol “Situacions amb tracte” i que es difondrà mitjançant cartells, postals i anuncis. 

Són imatges protagonitzades per persones anònimes de la comarca, entre les que hi ha l'Alèxia Pisa, de tercer de l'Escola el Vinyet en una escena amb el seu besavi Jaume Ester, en una magnífica fotografia de Marc Ramonet. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar