Breaking News

07 d’octubre 2013

DIBUIXEM LES LLETRES - LES LLETRES DE PAPER DE VIDRE MONTESSORI

Aquest material casolà, trobat al blog This mumma's life per Educació i les Tic, està inspirat en les Lletres de paper de vidre de Montessori.

Es tracta d'un material sensorial amb moltes possibilitats, fàcil de fer a casa i que pot ser un bon joc per als més petits, mentre practiquen l'escriptura de les lletres.

Només es tracta de preparar una safata amb sal i un conjunt de targetes amb les lletres de l'alfabet i deixar que el nen intenti traçar les lletres, faci dibuixos o simplement, que manipuli la sal, amb un bastonet o amb els dits.

Si us interessa fabricar-vos més material a casa, també podeu fer les lletres de paper de vidre, com les originals, seguint l'exemple que ens proposa el blog Un desert a casa, utilitzant cartró pintat com a base i retallant les lletres en paper de vidre

Les lletres de paper de vidre Montessori s'utilitzen per a potenciar l'associació del fonema amb el seu símbol, i per a desenvolupar l'habilitat muscular necessària per a traçar les lletres.

Quants més "canals" s'activin per a codificar una informació en el nostre cervell, més duradora en el temps serà aquesta. D'acord a aquesta premisa, Maria Montessori proposa mostrar el grafema al nen (vía visual) i posteriorment ensenyar a traçar-lo amb els seus dits sobre la lletra de paper de vidre.  


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar