Breaking News

17 d’abril 2012

El MINISTERI D'EDUCACIÓ VOL AMPLIAR UN 20% ELS ALUMNES PER CLASSE


El ministre d'Educació José Ignacio Wert ha anunciat que, per tal de fer possible l'estalvi de 3.000 milions en ensenyament que pretén assolir l'executiu, modificarà la llei actual en base a les següents sis mesures:
  1. Augmentar un 20% el nombre d'alumnes per classe (passant del màxim actual de 25 a 30 a primària i de 30 a 36 a secundària).
  2. Augmentar les hores lectives dels professors, fins a un mínim de 25 hores a primària i 20 a secundària (ara el màxim és de 25 a primària i 21 a secundària).
  3. Establir un nou pla de substitucions de professors: el centre ha de cobrir la plaça els primers deu dies de baixa i a partir d'aleshores se n'ocupa l'administració. No es cobriran les baixes del professorat de menys de dues setmanes.
  4. Deixar que cada centre pugui oferir només batxillerat de ciències o lletres.
  5. Suspendre l'obligació de fer els nous mòduls de Formació Professional de 2.000 hores.
  6. Congelar o reduir els complements retributius als professors.
Les mesures s'aplicaran el curs que ve i, segons el ministre José Ignacio Wert, tenen un "ampli suport". Com a mínim, sembla que les aplicaran les autonomies governades pel PP.

Wert assegura que són "mesures realistes" i que "no suposen un perjudici directe a l'ensenyament". El consell de ministres modificarà la llei aquest divendres.
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit que tres de les mesures podrien vulnerar les competències de la Generalitat. Es tracta de l'ampliació dels horaris dels professors, els canvis en el pla de substitucions i l'eliminació de complements retributius.

Rigau ha dit que el Govern estudiarà si porta les mesures als tribunals. El ministre Wert no hi ha donat més importància i ha dit en la roda de premsa posterior, sense citar ningú: "Ja coneixen el camí, poden recórrer les mesures si creuen que vulneren competències".


· Nooo, què va...!! Com es pot tenir la barra de dir que no suposen un perjudici a l'ensenyament públic? No es pot retallar en el futur dels nostres fills i filles!!
Mobilització de la comunitat educativa catalana

Per la seva banda, la comunitat educativa catalana es mobilitzarà aquest dissabte 21 en contra de les retallades a l'escola;  sindicats, mestres, estudiants i famílies mostraran el seu rebuig a les mesures d'austeritat de la Generalitat i al pla anunciat pel ministeri d'Educació

"Hem de fer un cop de falç". Així de contundent s'ha mostrat Imma Fuyà, presidenta de la FAPAC, davant les retallades que s'estan portant a terme en educació.

Per demostrar el rebuig a totes aquestes mesures, la comunitat educativa catalana es manifestarà aquest proper dissabte a les cinc de la tarda a Barcelona. La marxa, que sortirà de la plaça Urquinaona i acabarà a la plaça Sant Jaume, pretén "dir prou", en paraules de Fuyà, a les mesures per estalviar que s'estan aplicant a l'escola.


Reaccions:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar