Breaking News

06 de maig 2011

LES COMPETÈNCIES DELS ALUMNES DE PRIMÀRIA A EXAMEN

Un total de 71.387 nens i nenes de 12 anys, de 2.101 centres de tota Catalunya, han fet aquesta setmana les proves de 6è de primària, que per tercer any consecutiu avaluen les competències bàsiques en llengua catalana, llengua castellana, llengua anglesa i matemàtiques dels alumnes que l’any vinent comencen l’educació secundària obligatòria (ESO).

Els resultats d’aquestes proves, que elabora el departament d’Ensenyament i que serveixen per situar el nivell de cada centre respecte de la mitjana catalana, han detectat fins ara un nivell encara massa baix en general en l’expressió escrita i la resolució de problemes matemàtics, segons l’Associació d’Inspectors d’Educació de Catalunya. Són inspectors els qui presideixen les 79 comissions d’avaluació que organitzen aquestes proves.

L’examen a cada centre l’imparteixen i el vigilen mestres d’un altra escola, que alhora corregiran les proves anònimes dels alumnes d’un altre centres escolar, que no serà ni el seu ni aquell on han realitzat la prova. Els resultats arribaran a l’escola al juny, quan les famílies rebran també els resultats individuals de cada nen. La novetat d’enguany és que aquests resultats personals inclouran un informe més detallat de l’alumne.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar