Breaking News

01 de febrer 2021

Esport Blanc Escolar. Manifest conjunt de l’AMPA, l’Equip de Gestió i els mestres d’Educació física de l’escola el Vinyet, de Solsona

Malgrat ser conscients de la delicada situació sanitària del país, i malgrat reconèixer la complexitat de les decisions polítiques que es prenen per fer-hi front, no podem sinó mostrar-nos perplexos i decebuts davant de certes iniciatives i regulacions dictades pel Govern de la Generalitat de Catalunya que, un cop més, posen de manifest que les decisions de país es prenen sovint sense tenir en compte la realitat del territori i la diversitat de situacions i persones que hi viuen.

Una d’aquestes realitats és la de les comarques del Pirineu i  del Prepirineu, on la densitat de població fa que certes mesures, comprensibles en un entorn urbà, siguin del tot desproporcionades i il·lògiques en un entorn rural. I aquesta lògica incomprensible es fa més evident quan les decisions afecten un col·lectiu sensible com és el dels infants que viuen i reben l’educació en aquest entorn.

Una de les mesures vigents actualment és la del confinament municipal, que fa que l’activitat de l’Esport Blanc Escolar, que es du a terme en pistes d’esquí de municipis veïns de la mateixa comarca, no es pugui dur a terme. Com pot ser que una activitat esportiva vinculada al medi natural proper, absolutament saludable tant a nivell físic com emocional, no es pugui celebrar? Com ha succeït en tantes altres disposicions, aquesta enèsima restricció orientada a prevenir els infants d’un possible mal, els causa un perjudici real, tal com està succeint en tants altres àmbits on, als afectats sanitàriament per la pandèmia, s’hi suma un gruix superior de víctimes afectades per les directrius que es prenen per fer-hi front.

En aquest cas, els perjudicats —sense cap mena de motiu sanitari que en justifiqui la mesura, en tractar-se d’una activitat esportiva a l’aire lliure feta en un entorn proper — són els infants, a banda, és clar, dels treballadors de les pistes d’esquí que veuen perdre una temporada sencera no per manca de neu sinó de sensibilitat política, que contribueix a precaritzar la ja sovint difícil situació econòmica del món rural i el seu despoblament. I especialment, la mesura és discriminatòria per a aquells infants que, per les condicions econòmiques de la seva família, només poden realitzar aquesta activitat en el marc d’aquest programa d’Esport Blanc Escolar, subvencionat pels Consells Esportius i inclòs dins d’una activitat fonamental per a la salut com és l’educació física, a la qual s’hi suma l’educació ambiental.

És per això que, sabedors dels beneficis sobre l’educació i sobre la salut que comporta la pràctica dels esports de muntanya en l’entorn escolar, com a mestres d’Educació física, Equip de gestió i com a AMPA de l’escola  el Vinyet ens sumem a altres col·lectius que s’han manifestat de forma similar, exposant el nostre desacord amb la restricció que impedeix als nostres infants poder-se desplaçar de municipi dins la mateixa comarca per participar en el programa d’Esport Blanc Escolar, i reclamem als agents responsables d’aquesta decisió que la reconsiderin tenint en compte les particularitats del territori extrametropolità i dels seus habitants.




 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar