Breaking News

10 de gener 2017

CAMPANYA DE RECOLLIDA DE LLIBRES PER AL SENEGAL


Benvolgudes famílies,

L’Escola i l’AMPA del Vinyet volem col·laborar amb l’Associació ASEB (Amics del Senegal del Bages), que és una associació de Manresa d'uns 300 socis que participa en diferents projectes de codesenvolupament amb el Senegali que actualment està treballant en una campanya de recollida de llibres per al Senegal. 

Aquesta campanya forma part d’un projecte que pretén contribuir en el desenvolupament educatiu de l’institut de Mlomp Boulouf. Mlomp és una petita població rural que es troba al cor de la Casamance, al sud del Senegal. 

L'any 2016 els arquitectes van començar la primera fase de la nova biblioteca de l'institut, ja que l’antiga biblioteca es trobava en un estat lamentable i, a més a més, s'havia convertit en un magatzem amb molts trastos i poc ordre. Actualment els llibres que hi ha són bàsicament llibres que utilitzen a les escoles, vells i fets malbé.

A nivell social es va començar a treballar amb activitats de sensibilització i promoció de la lectura i l’educació.

Aquest any 2017 els arquitectes tenen previst acabar l'edifici, a mitjans de juny-juliol, i els voluntaris socials, actualment estan començant a buscar material i volen promoure la lectura i l'ús de les biblioteques en activitats més lúdiques com xerrades, contes... un espai més obert a diferents tipus d'activitats. La biblioteca es troba dins l'institut del poble però la idea és que en faci ús tothom i que sigui de caire municipal.

I és aquí on busquem la col·laboració de les famílies, ens volem convertir en un punt de recollida de llibres, busquem llibres de temes lúdics com contes i novel·les juvenils per edats d'entre 6-14 anys en espanyol, francès, anglès i/o portuguès i també material més escolar com atles, diccionaris....

Tot aquest material ha de ser neutre tenint en compte que abans de fer l’enviament es farà un filtratge dels llibres rebuts, pel que fa als llibres descartats es portaran a alguna biblioteca o altres centres cívics que tinguin programes de fomentació de la lectura.

L'últim dia de recollida de material serà el dilluns 16 de gener de 2017 ja que a finals de mes les voluntàries marxen al Senegal a continuar amb la campanya que tenen iniciada. 

Per saber com evoluciona tot el projecte, on aniran a parar els llibres, els diners i material podem seguir la pàgina web Un libro una sonrisa que s’anirà actualitzant a mida que el projecte avança.

A l’escola El Vinyet, a la zona del vestíbul, hi trobareu una caixa on podreu dipositar els llibres i contes que vulgueu donar, aquesta caixa hi serà fins el dilluns 16 de gener a la tarda.

Ajuda’ns a aconseguir el repte! Si tens llibres de lectura que ja no utilitzis, en francès, castellà, anglès o portuguès, no t’ho pensis més i participa!

Moltes gràcies.


Reaccions:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar