Breaking News

31 de març 2016

XERRADA A CÀRREC DE MONTSE COLILLES: ÀLBUMS IL·LUSTRATS

Montse Colilles, de Rosa Sensat, ofereix a Solsona 
una doble xerrada sobre els àlbums il·lustrats


La sessió oberta a les famílies serà el 4 d'abril a dos quarts de nou del vespre a la Biblioteca Carles Morató

Coincidint amb el mes de celebració de la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Carles Morató acollirà a l’abril una doble xerrada sobre els àlbums il·lustrats. Anirà a càrrec de Montse Colilles, psicòloga psicoanalista, formadora i assessora d’educació infantil i coordinadora del grup de treball Art i Literatura de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. La primera convocatòria, dilluns vinent, dia 4, a dos quarts de nou del vespre, s’adreça a les famílies, mentre que la segona, el dia 16, és per a docents. 

“Els mons imaginaris dels àlbums: un recurs en el vincle entre pares i fills” és el títol de la xerrada per a les famílies, organitzada per les AMPA de les escoles El Vinyet, Setelsis i Arrels i la Biblioteca Carles Morató. El contingut de la sessió parteix de la premissa que les històries imaginàries interessen els infants quan poden reconèixer-hi forts impulsos interns dels personatges, conscients que els homes no són bons per naturalesa tal com els adults els volen fer creure, i les solucions a les quals arriba el protagonista.

La il·lustració, imprescindible

En els àlbums il·lustrats la imatge o la il·lustració és imprescindible per entendre la història que s’explica: pot anar més enllà del text o pot explicar-ne el contrari, per exemple. En aquest tipus de llibres, el text i la il·lustració col·laboren per explicar la història i aquesta última és primordial, motiu pel qual fins i tot un àlbum narratiu sense text també es considera un àlbum il·lustrat.

D’altra banda, els docents són convocats el dia 16 a les onze del matí també a la Biblioteca Carles Morató per a una xerrada titulada “Paraules pintades: llegir les imatges. Què implica ser mediadors de la lectura a l’escola?”. L’organitza el mateix equipament.

En aquest cas, s’hi explicarà què són els àlbums i llibres il·lustrats com a gèneres literaris actuals, s’hi veuran les diferències entre àlbum, llibre d’artista, llibre il·lustrat, novel·la gràfica i còmic, i se n’analitzaran les seves característiques per entendre’n la gran potència expressiva. També es mirarà en detall exemplars d’aquestes obres per gaudir del ventall de tècniques pictòriques i la riquesa de narracions.

Xerrada: “Els mons imaginaris dels àlbums: un recurs en el vincle entre pares i fills”
Dia: 4 d’abril de 2016
Hora: 20.30 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató
Públic: adreçada a les famílies
  
Xerrada: “Paraules pintades: llegir les imatges. Què implica ser mediadors de la lectura a l’escola?”
Dia: 16 d’abril de 2016
Hora: 11 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató
Públic: docents
            

Reaccions:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar