Breaking News

30 de desembre 2015

ACABEM 2015, ANY D'INVERSIONS I MILLORES A L'ESCOLA!

Des del naixement de l'Escola El Vinyet, l'Ampa sempre ha estat molt activa gestionant, organitzant i coordinant activitats i actes, sempre pensant en el millor per als nostres fills.

Des de sempre, l'Ampa ha anat destinant cada any diners i moltes hores a l'escola, per millorar en el que es podia el confort de les instal·lacions, estalviant un romanent per a l'equipament de la promesa futura escola nova, però l'any passat, en assemblea, es va acordar fer una despesa molt més important que les anteriors atès que la opinió de les famílies era que calia millorar l'espai on estan els nostres nens i que, si no ho feia el Departament, ens arremangaríem i ho faríem les famílies. Aquest curs 2015/16 sortirà la primera promoció d'alumnes del Vinyet, i encara estem en unes instal·lacions provisionals!

Davant les mancances de les instal·lacions en les que estem, l'assemblea de socis de l'Ampa del curs passat va decidir fer un seguit d'inversions per intentar que els nens i nenes tinguessin més i millors serveis. Aquest paquet d'inversions va començar fa un any i s'han acabat d'enllestir aquesta tardor:

  • Es va començar fent la instal·lació del cablejat d'internet a totes les aules i sales de l'escola, al mateix temps que es van adquirir nous ordinadors.
  • També es va ampliar la biblioteca amb material i llibres nous atès que la lectura és un puntal per a l'aprenentatge dels infants..


  • S'han organitzat diverses jornades de treball per a fer millores al patis i a l'interior de l'escola. Pares i mares vam tallar, pintar, muntar taules i bancs de fusta per als patis, baranes per al balcó i cabanes de fusta per al pati dels petits, a més d'ordenar i organitzar el magatzem.

  • De totes, la inversió més costosa ha estat la construcció d'un porxo al pati dels mòduls, per tal de poder tenir un espai d'ombra a l'estiu i aixopluc els dies de pluja. Aquest porxo s'havia sol·licitat al Departament però aquest mai va dotar de pressupost per a realitzar-lo
  • Tenint en compte la importància del material Montessori per a l'aprenentatge a la nostra escola, l'Ampa també hi va fer una doble aportació: per una banda es van organitzar dues jornades de treball per a elaborar materials i per altra part es va comprar material nou. Aquest material té per objectiu que l'infant sigui autònom i protagonista dels seus propis aprenentatges. 
  • També s'ha invertit en la compra de material esportiu (pilotes, taules de tennis taula, equipament per a la pista de tennis, taulells d'escacs, cistella de bàsquet...), per a fer possible algunes activitats extraescolars esportives. Aquest material el gaudeixen els alumnes tant dins l'horari lectiu com en les hores de servei de l'Ampa. 

Totes les inversions fetes per l'Ampa han tingut i tenen sempre com a objectiu principal millorar el benestar dels nens a l'escola, actualitzar les seves eines de treball, modernitzar les instal·lacions, augmentar el material de treball i fomentar valors com la lectura i l'esport.

Les inversions són necessàries per a tenir uns mínims de condicions en el dia a dia de la nostra escola, però no podem oblidar que els ingressos de l'Ampa són limitats i que els serveis que ofereix tenen un preu ajustat per a no ser una càrrega per a les famílies, per aquest motiu hem de poder comptar amb el suport del Departament d'Educació i de les institucions públiques més properes per tal que l'escola disposi del material i les eines que necessita, mentre esperem la construcció del nou centre.

El nostre alcalde la setmana passada anunciava que el Departament d'Educació tindria enllestit el projecte executiu per al proper mes de març, esperem que es compleixi el termini i que ben aviat el nou edifici de l'escola sigui una realitat.

No podem acabar aquest escrit sense agrair a totes les famílies la seva col·laboració en jornades de treball a l'escola, de forma desinteressada i invertint el seu temps lliure, ja que suposa un estalvi econòmic molt important, fet que ajuda i facilita que les inversions de l'Ampa puguin ser més nombroses i importants.

GRÀCIES A TOTS!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar