Breaking News

08 de maig 2014

LA FAPAC DENUNCIA EL TANCAMENT DE LÍNIES EN ESCOLES AMB DEMANDA SUFICIENT

Roda de premsa FaPac. Foto diarieducacio.cat
La FaPaC denuncia el tancament de línies de forma injustificada en escoles amb demanda suficient i rebutja l'increment de la ràtio a les aules

La FaPaC exigeix que es mantinguin les línies a les escoles on hi ha demanda i reclama al Departament d'Ensenyament que aposti per ràtios més baixes ja que influeix en la millora de resultats.

Les famílies afectades anuncien que no es quedaran impassibles davant la situació de privatització de l'escola pública. 

Comunicat de la FaPac

Barcelona, 6 de maig de 2014

Com ja vam denunciar en roda de premsa de principis del mes de març, hi ha municipis que han tancat línies abans de les preinscripcions. A aquest fet se suma ara l'anunci, per part del Departament d'Ensenyament, de tancament de línies en escoles on sí hi ha hagut preinscripcions suficients com per mantenir-les obertes, degut a increment de ràtios en escoles concertades.

Un exemple és que en centres educatius de dues línies amb 35 o 40 demandes, volen tancar una i reubicar les 10 o 15 places restants en altres centres, quan podrien continuar les dues línes amb 17 o 20 alumnes per aula.

La FaPaC denuncia que aquesta estratègia és clarament manipuladora i una autèntica maniobra per incrementar la ràtio a les aules i per privatitzar l'educació. A les Comisions de Garanties d'Admisions -que vetllen pel compliment de les normes d'admissió-, s'està informant que augmenten les ràtios de les escoles concertades.

Volem les mateixes línies però amb ràtios més baixes. Tothom sap que la qualitat de l‘escola va lligada directament a factors com la ràtio d’alumnes per aula. Estudis americans com el de Susan Dynarski (*), o de casa nostra, com el de Toni Argent, així ho expliquen.

No té massa sentit que des del Departament d'Ensenyament s’ignorin aquestes dades i s’arribi a dir -sempre de manera verbal- que no està demostrat que la ràtio baixa millori els resultats. Prou mentides i una mica de rigor. El que no existeix és cap estudi que digui el contrari, o sigui que amb una ràtio alta es tinguin millors resultats.

Pensem que si cal tancar alguna línia que sigui abans de la concertada que de la pública.

La FaPaC s'oposa al tancament de línies per incrementar la ràtio per sobre dels 25 alumnes per aula independentment de la titularitat de l’escola. La qualitat de l’educació ha d’estar per sobre de la necessitat compulsiva d’estalvi del govern de la Generalitat.

Els governs actuals ens estan desmantellant tot el que ens correspon com a ciutadans. Estan abusant del poder empobrint la ciutadania no només econòmicament sinó també educativament.

La FaPaC alerta que si no denunciem i ens movilitzem només podran estudiar aquells que tinguin un nivell retribuitiu alt, i l’educació superior ja no estarà a l’abast de totes i tots. Ja comencem a patir les conseqüències d’aquestes polítiques en l’àmbit universitari amb uns preus de les matrícules fora de l’abast de moltes famílies i amb una política de beques que no compensa aquests desequilibris. 

La FaPaC confia que el Departament d'Ensenyament es repensi el fet de continuar tancant línies i escoles perquè les famílies no ens quedarem de braços plegats.

És el nostre dret i patrimoni com a ciutadans gaudir d'una educació gratuïta, de qualitat, en català, inclusiva, democràtica, laica, participativa, diversa, i per a tothom, i no permetrem una degradació curs rere curs d'aquesta escola que tenim.

Referències: 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar