En Bep Capó, president de l'Ampa Escola El Vinyet, llegint el manifest Foto: Ramon Estany |
Foto: Ramon Estany |
Ahir dimecres 16 d'octubre al vespre, la Plaça de l'Ajuntament de Solsona va acollir un acte de suport als docents de les Illes per la vaga indefinida duta a terme durant tres setmanes, en protesta per l'aplicació de la polèmica llei TIL que "es carrega el català".
Marc Barrera, en nom del Casal Popular la Fura, impulsor d'aquest acte, va presentar la vetllada, amb l'objectiu d'explicar el què passava a les Illes, i manifestant que, en el fons, "és el mateix problema que hi ha aquí, la lluita per una educació pública i en català".
A aquest acte de suport, hi eren convocats, a banda dels organitzadors, La Fura, el Centre d'Estudis Lacetans, el Centre Excursionista del Solsonès, Òmnium Cultural, ANC Solsona, ZER del Solsonès, Escola del Vinyet, Escola Setelsis, IES Francesc Ribalta i USTEC.
Barrera va remarcar els objectius d'aquest acte simbòlic: donar suport a la lluita dels docents, reivindicar la defensa de l'educació pública, l'educació en català, la lluita contra les retallades, la reivindicació dels Països Catalans i l'ús de la vaga com a eina de lluita i de pressió.
L'acte va constar de tres parts. En la primera, Joan Carles Clemente, delegat sindical d'USTEC-STES (Sindicat d'Ensenyament) de la Catalunya Central, que va explicar els orígens i la situació del conflicte a les Illes. En la segona part, Bep Capó, president de l'AMPA el Vinyet i que és de Menorca, va llegir el Manifest de la manifestació del 29 de setembre a Palma.
Finalment, el Casal Popular la Fura, oferí un sopar canya tapa, al preu de 2 euros la ració, l'objectiu del qual era recollir diners per la caixa de resistència del professorat en vaga a les Illes.
Marc Barrera i Joan Carles Clemente Foto: Ramon Estany |
Font de la notícia: Nació Solsona
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per comentar