Breaking News

24 d’octubre 2013

NO A LA LOMCE, SI A L'EDUCACIÓ!

Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la llei Wert i les retallades
Els sindicats també protesten contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC)

La capçalera unitària dels sindicats. / ELISABET ESCRICHE
Milers de persones, 170.000 segons els convocants, es manifesten aquest dijous al migdia pels carrers del centre de Barcelona per protestar contra la llei Wert, les retallades i la Llei d'Educació de Catalunya (LEC). La manifestació, que ha començat a la plaça Universitat, està encapçalada per una pancarta unitària amb el lema "Ni Lomce, ni retallades. Aturem la LEC. Per l'educació pública, cap retallada". El Sindicat d'Estudiants exhibeix una altra pancarta amb el missatge: "Ni CiU ni PP. Tombem els governs dels rics. Rajoy dimissió".

A la manifestació hi ha una gran presència de joves i d'adolescents, i també de nens petits, sobretot a la cua. Alguns, amb pancartes que diuen: "Gràcies mestres per lluitar pel nostre futur". La majoria de manifestants criden consignes com "Wert dimissió" i exhibeixen pancartes amb lemes com "No a l'ensenyament franquista" o "Ens limiten la cultura com en una dictadura". També hi ha alguns càntics independentistes i algunes estelades.

La vaga d'ensenyament d'aquest dijous està tenint un seguiment de més del 50% als centres públics i més del 30% als concertats, segons els sindicats. CCOO ha xifrat en el 55% al seguiment a l'escola pública i en el 35% a la concertada, segons dades recollides a les 9.00 h. del matí. Per la seva banda, Fete-UGT ha xifrat en el 50% el seguiment a la pública i el 30% a la concertada en la seva primera valoració.

Aquesta és la tercera vaga per demanar la retirada de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa, la Lomce, d'aquest 2013. La primera la van convocar els estudiants el mes de febrer i la segona es va dur a terme el mes de maig. La llei Wert es troba en la seva recta final parlamentària, només falta que el Senat li doni el vistiplau. La previsió del govern estatal es aprovar-la aquesta tardor.

NO A LA LOMCE, SI A L'EDUCACIÓ!

Video de http://www.yoestudieenlapublica.org/video.php

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar