Breaking News

02 de maig 2013

ELS ALUMNES DE "LES ARRELS" DE MOLLERUSSA ESTRENARAN ESCOLA AL SETEMBRE

Costa de creure, pel discurs que ens repeteixen una vegada i una altra, respecte de l'estat de les finances del Departament d'Ensenyament, però pel que publiquen els mitjans hem de felicitar l'escola Les Arrels de Mollerussa, perquè sembla que per fi tindran escola! 

Com nosaltres, ells també estan ubicats en unes instal·lacions provisionals des de fa anys... 
L'obra s'executarà en dues fases i es preveu que estigui totalment acabada al setembre de 2014, així ho ha assegurat Miquel Àngel Cullerés, director territorial d'Ensenyament a Lleida. 

Solar cedit per l'Ajuntament de Mollerussa
Font: Vilaweb

Els 90 alumnes de Primària de l’escola Les Arrels de Mollerussa, la meitat del centre, començaran el curs 2013-14 en un nou edifici prefabricat. S'ubicarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament al carrer Girona. Els d'Infantil està previst que ho facin el 2014-15.

Així ho van explicar dimarts l’alcalde Marc Solsona, acompanyat del director territorial d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. Solsona va indicar que tant el departament com el consistori han entès que es tracta d’una necessitat bàsica “ja que estem parlant de garantir l’escolarització de 180 alumnes i donar resposta a les famílies dels alumnes d’una escola que ja existeix però que necessita d’un nou espai per poder continuar desenvolupant la seva tasca”.

Per aquest motiu, l’Ajuntament aportarà una part dels diners necessaris per fer la cimentació de la primera fase de l’edifici, segons va dir Solsona. Alhora va precisar que la línia d’actuació del consistori sempre ha estat la de fer els esforços necessaris per tal de facilitar el desenvolupament de projectes bàsics pel municipi com és el cas.

Per la seva part, Cullerés va assegurar que ni l’edifici provisional que ocupen, a l’antic Hotel Duch, ni la resta d’escoles de la ciutat poden absorbir ara per ara aquests 180 alumnes. Aquest és el motiu per la qual cosa s’ha de donar una resposta ràpida a la seva escolarització. El director territorial va dir que el nou edifici “és necessari perquè el creixement de Mollerussa es manté”. També va explicar que l’edifici que acollirà aquesta escola “és un model d’escola industrialitzada com el que ja s’ha utilitzat a l’escola de Gerb aquest curs però millorat”. Per això, va dir “serà un procés ràpid” de manera que la primera fase ja estigui preparada al setembre d’enguany per acollir els nens que cursen Primària

Com serà l'edifici?

Cullerés va dir que quan tot l’edifici estigui enllestit ocuparà un total de 1.800 metres quadrats útils dels 2.300 totals que té la parcel·la. També ha explicat que la primera fase comptarà amb un edifici amb 8 espais comuns entre els que hi haurà aules, una biblioteca que també actuarà provisionalment com a menjador, sala d’idiomes i sala d’informàtica mentre que el terreny contigu, que a la segona fase haurà d’acollir la resta d’aules, servirà com a pati provisional. 

Pel que fa a la segona fase, que preveu la construcció d’un gimnàs, del menjador i de la cuina i del pati definitiu, es podrà fer al mateix temps que es desenvolupa el curs normal de manera que al setembre del 2014 ja sigui operativa la totalitat de l’escola.

Reaccions:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar