Breaking News

02 de febrer 2013

TREBALLAR LES EMOCIONS AMB LLIBRES I CONTES

Per a treballar les emocions amb els nostres fills i filles, hi ha un munt de contes i llibres que ens poden ajudar. Aquí teniu un petit recull que us pot ser d'utilitat:


RECEPTES DE PLUJA I SUCRE
Eva Manzano i Mónica Gutiérrez Serna
(edició en castellà i català)
De 7 a 8 anys
Hi trobareu receptes per a la por, l'alegria, l'empatia...
Tot un bon recull de receptes per endolcir les emocions que ens acompanyen cada dia i tenir present que la imaginació és un ingredient imprescindible. 


CACA DE VACA! 

Stephanie Blake
Ai en Simonet!!! El protagonista d’aquest llibre irreverent i copsador de l’interès infantil per l’escatologia, és en Simó. Diguem-ne Simonet. Perquè és petit i irreverent i només sap dir una cosa: “CACA DE VACA!”. I sigui on sigui i estigui amb qui estigui, només diu i torna a dir: “CACA DE VACA!”. 







SÓC EL MILLOR 

Ludy Cousins
En Gosset estima molt els seus amics. Pensa que són fantàstics. Però també creu que ell és el millor de tots i sempre els ho recorda. Ja és hora que els seus amics li donin una bona lliçó i li ensenyin que hi ha moltes coses que fan millor que ell. Un àlbum infantil tendre i ple de color de la reconeguda il·lustradora Lucy Cousins. 


ENSENYA’M A SER FELIÇ 
Àngels Ponce
Edició en català i castellà 
Totes les mares i pares tenim un únic desig: que els nostres fills siguin feliços, però realment estem fent alguna cosa perquè sigui així? En Ensenya'm a ser feliç!volem demostrar, amb exercicis senzills i propostes pràctiques, que educar per a la felicitat és possible, només els hem d'ensenyar a valorar el que tenen, a estimar i respectar les persones que els envolten, a saber perdonar, a ser crítics, a somiar, a relaxar-se, a acceptar que les coses no sempre són com ells volen... Llegiu junts el llibre i ajudareu els vostres fills a afrontar amb maduresa el futur. Que us divertiu! 



BERNAT L'AMOÏNAT
Anthony Browne
Ed. Fondo de Cultura Económica 

Et preocupa res? Segur que no tantes coses com a en Bernat l'Amoïnat. 

En Bernat és un amoïnat, es preocupa per tot. Per les coses de casa, per les de fora de casa i, també, per les coses que no són ni de casa ni de fora. És tan amoïnat que no pot dormir. Un dia ha de passar la nit a casa de la seva àvia i allà descobrirà una cosa que potser l'amoïni... o no. 





L’ÓS QUE ABRAÇAVA ELS ARBRES 
Nicholas Oldland
Hi havia una vegada un ós tan feliç i content que sempre que,voltant pel bosc, es trobava amb un altre ser viu, tenia ganes d’abraçar-lo. L'ós passava els seus dies abraçant tots els arbres i animals que es creuaven pel seu camí. Un dia, però, va veure un home brandant una destral. De sobte, l'ós no tenia gaires ganes d’abraçar ningú...

Un llibre que ens ensenya l’impressionant poder d'una abraçada.



EL NEN GRIS
Lluís Farré Estrada\Gusti (il·lustr.) 

Premi Hospital Sant Joan de Déu 2006 - Premi Serra d'Or 2007 - Premi Junceda 2007 (Il·lustració) - The White Ravens List 2007 

Col·lecció: Àlbums il·lustrats 
Sèrie: Lectors iniciats
Edat: a partir de 8 anys 
Sinopsi
Excel·lent àlbum il·lustrat que explica la història d'un nen que, quan neix, és totalment gris i insensible a la realitat que l'envolta. Fins que no li passa un fet excepcional, no descobrirà la importància de les emocions.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar