Breaking News

23 d’octubre 2012

LA IMPARCIALITAT. O COM LA CAPUTXETA VERMELLA NO ERA TAN BONA...

Il·lustració: Marta Cabrol
A la web Mediatk de Grec xarxa ens hem topat amb aquest fantàstic article sobre la imparcialitat.

Valia la pena compartir-lo.

Tots coneixem el conte de la Caputxeta Vermella, però ningú no ens l'ha explicat mai des de la perspectiva del llop.

- El llop sempre havia cuidat el seu bosc i, de cop, es va trobar amb una persona estranya, amb pinta sospitosa (quina caputxa!), que li explicava històries sobre una àvia malalta.

- Ell volia demostrar a la nena que el bosc era perillós. Per això va fer un pacte amb la seva àvia per donar-li un ensurt.

- La petita, en arribar a la casa i trobar-se el llop vestit d'àvia, va començar a menysprear-lo: "Quines orelles! I quins ulls! I quines dents!" Que desagradable! El llop posava l'altra galta un cop i un altre, i la caputxeta no parava d'insistir, fins que ell, cansat, va respondre: "Aquestes dents... són per menjar-te millor!".

- La nena es va espantar i va sortir corrents cridant. El llop va sortir de la casa per calmar-la, però no hi va ser a temps. Així va ser com va aparèixer el caçador. I l'àvia... doncs l'àvia mai es va voler posicionar i explicar la seva versió de la història.

Quan tinguem un problema i ens bloquegem, agafem distància per veure totes les posicions, tal i com fan els mediadors professionals. No jutgem i centrem-nos en el problema.
Perquè, a la vida, tots som Caputxetes i tots som llops.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar