Breaking News

03 d’agost 2012

ELS ALUMNES QUE PORTIN CARMANYOLA PAGARAN FINS A 3 EUROS AL DIA PEL SERVEI DE MENJADOR

Arxiu curs2008/2009

Els alumnes que l'any que ve portin el dinar fet de casa en una carmanyola hauran de pagar fins a un 50% del preu del servei del menjador, que té com a preu topall 6,20 €.  Ensenyament ha explicat que per dur la carmanyola de casa el servei de menjador "no serà gratuït, evidentment", perquè s'utilitzen espais, personal de neteja i s'han de pagar monitors de menjador. Fer servir la carmanyola suposarà un cost per a les famílies, com passa ara en els centres concertats que tenen aquest servei.

Ensenyament calcula que en aquest cas el preu pel servei de menjador pot oscil·lar entre 1 i 3 euros per dia, uns diners que han de servir precisament per comprar neveres i microones i pagar els serveis de neteja i els monitors que atendran aquests nens.

Així ho ha revelat la directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, en una roda de premsa on ha precisat que la quantitat final a pagar dependrà del nombre d'usuaris que optin per la carmanyola en cada escola, però no podrà superar mai la meitat del cost del menjador.

A més, ha afegit que se'n farà un seguiment per evitar casos com que un alumne porti sempre entrepà o el mateix menjar.

El Departament d'Ensenyament va autoritzar a partir del curs que ve l'ús de carmanyoles en les escoles i instituts com a alternativa al menjador escolar convencional. La mesura es va prendre atenent la petició de diverses associacions de mares i pares d'alumnes per fer front a la crisi econòmica.

Ruiz ha fet l'anunci en la mateixa roda de premsa on s'ha explicat el resultat d'un estudi que conclou que més del 85% dels menús escolars de Catalunya compleixen amb les recomanacions per a un dinar saludable. Així ho ha indicat el director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Antoni Mateu, en destacar les conclusions de l'estudi, on també es diu que durant els últims sis anys s'ha revisat com es feien els menús per a 273.846 estudiants.

A Catalunya, quatre de cada sis nens i nenes d'entre 6 i 10 anys pateixen un excés de pes. Les raons, segons ha dit Ruiz, són els seus costums sedentaris, els mals hàbits alimentaris i la falta de pràctica esportiva, i ha demanat una "reflexió profunda" per afrontar canvis que portin a un estil de vida sa i saludable.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar