Breaking News

07 de maig 2012

LES PROVES DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE 6è DE PRIMÀRIAFoto: Europapress

Un total de 71.545 alumnes catalans de sisè de primària de 2.138 col·legis públics i concertats se sotmetran avui dilluns i demà dimarts a les proves de competències bàsiques.

Faran examens de català, castellà, anglès o francès i matemàtiques, en unes proves que realitza anualment la Generalitat en acabar aquesta etapa educativa per comprovar el nivell dels estudiants.

Segons ha explicat el director del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu, Joan Mateo, en el quart any consecutiu de realització de la prova no s'introduirà cap canvi. Tot i això, ha avisat que la modificació de la normativa escolar per part del govern i la revisió del currículum escolar que s'està duent a terme pot modificar futures edicions de la prova.

Mateo ha augurat que els resultats en comprensió lectora no milloraran molt, ja que tenen un nivell òptim que és difícil de superar, segons les puntuacions d'anteriors proves.

Tot i això, la preocupació de la Conselleria se centrarà en els resultats d'expressió escrita on "hi ha molt recorregut encara", i especialment en la geometria, que tradicionalment és la prova amb pitjors resultats.

Queden exclosos de la realització d'aquesta prova un 7% dels estudiants de sisè --immigrants sense el domini suficient de la llengua i discapacitats--.

Un total de 1.100 persones externes als centres corregiran les proves, i tindran llestos els resultats a partir de l'11 de juny, que es lliuraran a les famílies i als col·legis.

Si voleu veure com són les proves de sisè, les teniu aquí

Una altra cosa són les proves d'avaluació diagnòstica que teniu aquí, que hi havia penjades per error, que es realitzen a cinquè la primera quinzena d'octubre i serveixen per a realitzar una avaluació de caràcter orientatiu.

Reaccions:

1 comentari:

Gràcies per comentar