Breaking News

19 de juny 2011

PARLANT CLAR DEL CALENDARI ESCOLAR...



Jordi Sedó

Aquest any el calendari escolar s'ha presentat mogut, ha creat desconcert en tots els àmbits, i la darrera notícia al respecte, la moció al Parlament sobre la sisena hora, ha fet que hores d'ara cap dels agents implicats tinguem encara res en clar.
És molt recomanable l'article que publica el diari ARA, signat per en Jordi Sedó, docent i escriptor, on parla clar i català sobre un tema que ens afecta a tots. Aquí en teniu un extracte:
"I els horaris? Què és això que les escoles puguin escollir l’horari dins d’una franja predeterminada? El Departament d’Ensenyament no sap què és el millor per a cada escola? No pot fixar ell mateix un horari que sigui unitari per a tots els centres o, si ho considera oportú, un horari diferent per a cada centre i estalviar-nos el viacrucis que representa batallar per si s’entra o se surt trenta minuts més d’hora o més tard?


Per què ha de col·locar els membres dels consells escolars en situació de barallar-se per mitja hora amunt o avall al matí o a la tarda, quan el que ajuda més una escola és que tots els sectors de la comunitat educativa facin pinya en benefici dels alumnes? Igual que les festes: si els docents hem de fer cinc dies de festa esparsos o en forma de setmana blanca al llarg de l’any, hauria de ser el Departament qui els fixés d’acord amb el calendari de festes de cada municipi, o bé que cedís als ajuntaments la potestat de fer-ho, però aquest constant haver de decidir sobre aspectes tan en boca de tothom com és ara el de les festes i els horaris dels mestres no aporta res a les escoles i, en canvi, contribueix a fer que se’n parli. I que se’n parli en termes que contribueixen a fer perdre encara més prestigi a la professió docent —si és que encara en queda—, gràcies al desconeixement que la societat té de la nostra professió i dels professionals que l’exercim, que sol produir deduccions sovint inexactes i, sobretot, unes generalitzacions d’allò més injustes."
Anar a l'article.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar