Breaking News

11 d’abril 2011

ADÉU A LA SISENA HORA

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, eliminarà la sisena hora. Així ho avança La Vanguardia.

La mesura la va implantar el tripartit el curs 2006-2007 a les escoles públiques per equiparar l’horari escolar amb el dels centres concertats. La iniciativa va comptar amb l’oposició del professorat, que va arribar a convocar fins a sis vagues per protestar contra l’acció de l’aleshores conseller, Ernest Maragall. Rigau ja es va mostrat molt escèptica amb la sisena hora només entrar al Govern i ja va apuntar que la seva supressió podria ser una de les mesures per fer front a la crisi. Els mestres de més que van entrar al sistema arran de la sisena hora es podrien aprofitar per fer front a l’augment d’alumnat previst encara pels propers anys a l’última etapa de primària. L’eliminació, per tant, permetria afrontar millor aquest context de crisi.

Segons explica La Vanguardia, aquesta hora extra no lectiva perdrà el seu caràcter general en la pràctica totalitat de centres. Ensenyament estaria d’acord, però, a arribar a una fórmula intermitja. Per exemple, suprimir-la a primer i segon de primària en els centres que així ho demanin, eliminar-la completament a tots els nivells, de primer a sisè, o mantenir-la en tots els cursos de manera excepcional si l’escola es troba en un entorn sociocultural difícil i es demostra indispensable per a l’èxit escolar.

La sisena hora era una de les mesures estrella del Pacte Nacional per l’Educació, impulsat pel tripartit el 2006. La mesura unificava els horaris escolars de la pública i la privada. A la llarga, la Generalitat preveia pagar a la patronal de la concertada els diners d’aquesta hora de més que ara paguen els pares a través de diverses fórmules, sovint de manera encoberta. Aquest pagament no es va arribar a fer.

La sisena hora ha obligat a ampliar la plantilla de mestres. Fins a 4.600 docents més, per fer front a les 175 hores de classe de més per curs. La supressió suposarà un estalvi important i permetrà a Rigau afrontar amb millors condicions l’escenari de retallades pressupostàries.

Reaccions:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar