Breaking News

29 d’octubre 2010

SOLSONA NO PODRÀ CANVIAR LA SETMANA BLANCA PEL CARNAVAL

Els alumnes del Solsonès faran la setmana blanca els mateixos dies que la resta d'escolars de les comarques centrals. La proposta de la comarca de modificar la setmana prevista per al 2011, i fer-la coincidir amb la del Dimecres de Cendra (els dies forts del Carnaval), no es va sotmetre a votació en el Consell Escolar Territorial reunit ahir a Manresa.

La proposta de la directora dels Serveis Territorials de fer la setmana festiva de manera alterna (un any fent-la coincidir amb el Dijous Gras i l'altre el Dimecres de Cendra), ja s'havia votat en un consell escolar en el qual el Solsonès no tenia representació.

Ahir, els recentment incorporats membres del consell, una representant dels pares i dos dels alumnes del Solsonès, van exposar els seus motius a la resta de membres del consell territorial, però no es va considerar oportú tenir-los en compte, atès que aquest fet podria generar un precedent i en altres indrets també demanarien el canvi, segons ha explicat Joana Fraxanet, una de les representants dels alumnes.

La directora de l'institut Francesc Ribalta, Aránzazu Gómez, s'ha mostrat "indignada" pel fet que la decisió "no s'hagi pogut ni votar". Gómez considera l'actitud de la directora dels Serveis Territorials, Dolors Collell, "una falta de respecte" i lamenta que "tot l'esforç de mobilització no hagi servit per res". D'altra banda, Joana Fraxanet, alumna de segon de batxillerat, considera "inútil" fer la primera setmana festiva i la següent no, i apunta que "a segon de batxillerat no ens podem permetre el luxe de perdre dues setmanes".

D'altra banda, la regidora d'Educació de Solsona, Encarna Tarifa, ha explicat que l'Ajuntament "ha donat suport a les reivindicacions dels centres", però "respectarem la decisió que es prengui", atès que d'aquí a dos anys "podrem valorar com ha funcionat".

Els alumnes també s'han mobilitzat i han fet arribar a Educació més de 400 signatures recollides per reivindicar la necessitat de canviar la setmana festiva.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar