Breaking News

24 de novembre 2010

COMUNICAT DE PREMSA

Us adjuntem el comunicat de premsa, redactat des de la Comissió d'obres i consensuat amb l'equip directiu de l'escola, que s'ha enviat als mitjans de comunicació per a la seva publicació i difussió, fent resum de l'estat en que ens trobem pel que fa a la construcció del nou edifici de l'escola.
Enguany les famílies de l’Escola el Vinyet hem començat molt il·lusionats el curs escolar, doncs finalment comencem a veure la llum al final del túnel per al nou edifici de l’escola. En aquest sentit, l’aprovació del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya) a mitjans d’octubre donava llum verda a la urbanització del carrer de l’ARE de la Cabana del Màrtir, condició sine qua non del Departament d’Educació per programar el nou centre.

I efectivament, sembla que el mateix mes d’octubre l’empresa GISA va rebre l’encàrrec formal del Departament d’Educació per tirar endavant el projecte del nou edifici, amb l’objectiu d’exposar-lo a la comunitat educativa el juny de 2011. Això significa que en un any (aprox.) el Govern podria aprovar el pressupost per a la construcció de la nova escola i licitar les obres que, anant tot rodat, començarien a principis del 2012. És obvi que aquesta és una previsió optimista, que no té en compte els nombrosos entrebancs que poden sortir en el llarg camí que queda per recórrer. Comptant el temps que es pot trigar a construir el centre, sembla inviable que el setembre del 2012 pugui entrar en funcionament, i per tant el nou edifici de l’escola el Vinyet podria ser operatiu el curs 2013-14, 7 anys després de la seva creació l’any 2007.

Un dels temes que preocupa, i molt, a les famílies i a la comunitat educativa és que no tots els infants de l’escola accedeixin a les noves instal·lacions simultàniament, ja que, el fet que uns estiguin a l’edifici nou, i altres on estem ara, dificultaria molt les dinàmiques de treball de l’Escola, on es prima la interrelació entre els infants, generaria problemes de gestió a l’AMPA en els serveis de menjador, canguratge i extraescolars i, indubtablement, afectaria a les famílies.

L’altre punt que caldria definir i aclarir és el de la possibilitat d’una escola-institut, tal i com va insinuar el Conseller d’Ensenyament en la seva visita el dia 11 de novembre a Solsona. La llista d’inquietuds és molt llarga i les respostes difícils d’aconseguir, no obstant, des de l’AMPA creiem que aquest és el millor escenari per a l’escola que hem tingut fins al moment, i estem convençuts que amb el suport de administracions, entitats i societat civil solsonines podrem tenir el nou edifici acabat abans del que ens pensem.

I per últim, expressar que s’està lluitant per tal que l’edifici de l’escola sigui un edifici sostenible.

LA JUNTA DE L’AMPA DE L’ESCOLA EL VINYET

Als mitjans:
DIARI DE SOLSONA 22/11/10
REGIÓ 7 23/11/10

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar