Breaking News

21 de gener 2016

L'INSTITUT SINS CARDENER PREMIAT PEL SEU INNOVADOR SISTEMA D'ENSENYAMENT


L’Institut de Secundària, SINS Cardener, de Sant Joan de Vilatorrada ha estat guardonat amb el 2n Premi “Escuelas para la Sociedad Digital” de la Fundación Telefónica en la categoria d’Instituts Públics, escollits entre més d’un centenar de centres presentats.

El veredicte del premi, que es va conèixer el 10 de desembre de 2015, és un reconeixement a l’intens treball innovador que aquest centre porta realitzant des del seu naixement el 2012.

Aquest 2n Premi, dotat amb 4000 euros, valora la integració de la tecnologia digital en l’aprenentatge i les metodologies aplicades a l’aula. La SINS Cardener integra els aparells digitals en totes les matèries, i aquestes, les matèries, també es desdibuixen i renoven en un procés diari i continu. L’organigrama del centre es divideix en 5 franges: habilitats, projectes, tallers, llenguatges i tutories.

La SINS Cardener vol felicitar també al centre guanyador, IES Cartima (Cártama, Málaga), així com a la resta de projectes finalistes.

“Perquè des dels centres públics, en època de crisi i amb els recursos més aviat escassos també es possible innovar. I això passa per un treball en equip, des de l’esforç, basat en la col·laboració i la confiança entre els companys. Perquè innovar és una necessitat, no és una opció!” (David Atzet, Director de la SINS Cardener).

L’autonomia de l’alumne, la clau del sistema educatiu renovador

La Secció d’Institut Cardener és un centre que treballa per una educació totalment participativa en la que es fomenta principalment l’autonomia de l’alumne. Per assolir aquesta fita l’estructura horària difereix força de la tradicional. L’horari es divideix en 5 franges: Habilitats (Català, Castellà, Anglès, Matemàtiques, Música, Visual i Plàstiva i Educació Física), Projectes, Tallers (Hands on, IdeaPro, Digital Bàsic, Jardineria, Ciències Bàsic, Ciències en context, Artístic i Digital Avançat), Llenguatges (Escriptura creativa, Fotografia, Alemany, Teatre, Cuina, SINS Tv, Entorn científic i SINS Band) i Tutories (Grupal i Individual). En totes les activitats es capgira el procés clàssic d’aprenentatge: són els alumnes qui descobreixen, qui investiguen i els que creen. Els professors els acompanyen en aquest procés, però les grans classes magistrals de tota la vida es deixen de banda per complet.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar