Breaking News

21 d’octubre 2014

EXTRAESCOLAR D'ESCACS: L'OPINIÓ D'EN JOAN FIGUERAS

Foto: Nació Solsona
Aquest any ja sabeu que s'ofereix l'extraescolar d'escacs per als nens de primària amb el Mestre Català d'escacs Joan Figueras.

En Joan Figueras, membre del Club Escacs l'Elefant, des del mes de juny de 2013 és un dels 235 escaquistes catalans que han entrat al selecte club de Mestre Català amb una puntuació ELO de 2250. 

Hem demanat a en Joan que ens traslladi les seves primeres impressions, ara que ja portem unes quantes jornades iniciant-nos en els escacs, i aquesta és la seva reflexió sobre els nostres joves escaquistes.

"Aquest mes va començar l'activitat extraescolar d'escacs amb 2 grups de 10 alumnes cadascun, distribuïts per edats.

Ben aviat em va sorprendre, per la meva llarga experiència com a monitor, la capacitat lògica i reflexiva d'aquests nens i sobretot la seva actitud davant el tauler. De seguida ho vaig comentar amb responsables de l'AMPA i algunes mares que em van ratificar i ampliar les meves observacions.

Si bé el nivell de joc per ara és baix, per manca de fonaments i conceptes essencials, a aquests nens els agrada jugar a escacs perquè els agrada pensar! 

Tots ells, inclosos els de 6 anys, primer busquen, després pensen i finalment juguen, quan a aquestes edats és bastant habitual primer jugar irreflexivament i després lamentar l'error (l'anomenat "tilt")

L'essència dels escacs és dedicar-se intensament a un problema, buscar estratègies per la seva solució i rebutjar-les, prendre una decisió després d'una reflexió madura i viure immediatament les conseqüències d'aquesta decisió. Això resulta ser una agradable i molt favorable coincidència amb el sistema educatiu de l'escola del Vinyet. 

D'aquesta primera promoció en pot sortir més d'un crack!"

Moltes gràcies Joan!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar