Breaking News

07 de maig 2014

PASSET A PASSET... CAP A L'ESCOLA NOVA!


HEM FET UN PAS! Aquesta ha estat la frase estrella d'avui. Sembla que pel que fa a l'escola nova tot l'any és Nadal, per allò que diuen del pas de pardal... a veure quan agafarem embranzida!

Avui ens han presentat el projecte bàsic de l'escola nova. Hi érem equip directiu, mestres, pares, mares, avis, els que hem pogut anar-hi... tots delerosos per veure què ens explicaven i amb el neguit interior de suposar que potser era demanar massa que el projecte vingués amb un calendari i uns calerons assignats. No hi ha hagut sorpresa.

La immediatesa amb que cal transmetre a tots aquells que avui no heu pogut estar a la presentació del projecte bàsic de l'escola, fa difícil fer tant ràpidament una valoració sopesada sobre el que ens han explicat avui i les sensacions que ens hem endut a casa. 

L'Ajuntament en la seva pàgina web fa una descripció acurada del que ha estat una llarga exposició, el major pes de la qual ha recaigut en l'arquitecte del Departament d’Ensenyament Joan Ramon Dacosta, amb la col·laboració de la cap de servei, Maite Minguez, que ens ha explicat fil per randa com ha dissenyat la nostra escola. El detall i el coneixement amb que n'ha parlat, sincerament, ens ha transmès que el projecte està molt treballat i pensat i que amb aquest nivell de concreció tampoc ha de costar gaire arribar fins al projecte executiu de l'escola. De fet, preveuen acabar-lo a finals d'any o inicis de l'any vinent, tot i que tampoc no ho han volgut concretar, suposem que per no fixar-se terminis. 

A més de l’alcalde, David Rodríguez, i la regidora d’Educació, Encarna Tarifa, a l’acte d’avui hi han assistit el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez, així com Carmen Esteban, cap de la secció d’obres i manteniment del departament. No han avançat el calendari d’execució, ja què prèviament falta la redacció del projecte executiu, i la disponibilitat pressupostària de la Generalitat per poder treure les obres a concurs. També ha assistit a l’acte l’inspector del Departament, en Jordi Vidal. 

Ens han presentat el projecte de l’escola nova per una sola línia, capdavantera en estalvi energètic, que constarà de dos edificis annexes. Un edifici que albergarà dues plantes, amb les aules d'infantil orientades a sud amb accés directe al pati, direcció, secretaria, administració, biblioteca, despatx d’ampa, i menjador amb cuina pròpia a la planta baixa i les aules de primària, orientades a nord, al pis superior amb tres aules complementàries i sala de professors. El segon edifici correspondrà al gimnàs, tarima elevada per representació d’actes (teatre, concerts...) vestidors i serveis del pati. Aquestes instal·lacions ocuparan la parcel·la de 9.000 metres quadrats on s’ubicarà el nou centre, amb una superfície construïda de 2.450 metres quadrats. Es deixarà una amplia zona arbrada que separarà els espais del centre escolar amb la carretera de Sant Llorenç.

S'han projectat tres patis: el d’educació infantil, que tindrà una part de sauló i una altra de terra de cautxú reciclat; un altre de general de l’escola, que serà de sauló amb un espai arbrat, i l’àrea de pista esportiva amb paviment de formigó on s’hi deixaran graderies baixes aprofitant el desnivell del terreny. També s’ha previst un espai per a poder fer-hi l'hort. 

S'ha de destacar que, de manera excepcional, el projecte de la nostra escola s'està fent internament des dels serveis tècnics del mateix departament i això evita licitacions per la redacció del projecte a tècnics externs.

Se l'han mirat "amb carinyo", que es sol dir. S'han atès peticions fetes durant tots aquests anys de travessia cap a l'escola nova, com el fet d'incidir en l'ús d'energies renovables (caldera de biomassa, plaques solars i ventilació sota coberta principal per atendre necessitats estacionals). S’ha previst atendre les necessitats relatives al projecte educatiu de l'escola, com el fet de dissenyar passadissos que permetin treballar-hi o la possibilitat que el grup dels petits treballi de manera independent, amb un passadís que comuniqui les classes de P3, P4 i P5.

Agraïm molt la feina feta per tots per arribar fins aquí, concretant que ens ha agradat l'escola que projecten, però caldrà continuar treballar de valent perquè la nostra escola esdevingui una realitat i la puguin gaudir i disfrutar els que realment la necessiten: els nens i nenes del Vinyet.



Als mitjans: La Vanguardia - Regió7 - 3/24 - Vilaweb - Nació Solsona

Reaccions:

1 comentari:

  1. Ja comencen els comentaris al Nació sobre la notícia... En la línia de sempre, que si no cal escola nova, que si no hi ha nens... És indignant, que es pensa la gent? Que som 4?? No ho entenc!

    ResponElimina

Gràcies per comentar