Breaking News

14 d’abril 2014

EL CURS 2014-2015 COMENÇARÀ EL 15 DE SETEMBRE

Inici curs 2013/14
Les classes del curs 2014-2015 començaran el dilluns 15 de setembre, tres dies més tard que l'actual, que va arrencar el 12 de setembre de 2013. Així ho ha previst el Departament d'Ensenyament en el nou calendari escolar que ha presentat als sindicats, després que el Consell Escolar de Catalunya hi donés el vistiplau el 6 de març.

La Conselleria consolida la jornada intensiva a Educació Secundària Obligatòria (ESO), permetent que els instituts en els quals ja es realitza demanin una pròrroga als Serveis Territorials d'Ensenyament o que aquells que vulguin afegir-s'hi puguin sol·licitar permís per fer-ho el curs vinent. També s'obre la porta a fer-se enrera i a tornar a l'horari partit de matí i de tarda, una opció que els centres també han de demanar.

El projecte d'ordre de calendari per al curs 2014-2015 no contempla estendre la jornada compactada a educació Primària, una possibilitat que s'està experimentant com a prova pilot en escoles del Baix Empordà -als municipis de Platja d'Aro, Begur i Vall-llobrega- i que els sindicats educatius han demanat que s'implanti allà on hi hagi consens dels consells escolars de centre.

La Federació de Treballadors d'Ensenyament d'UGT, el Sindicat d'Educació de CCOO, Ustec·STEs, Aspepc-SPS s'asseuen a la mesa sectorial amb Ensenyament i, en la reunió que van mantenir la setmana del 12 de març, van proposar al Departament avançar un dia l'inici de vacances nadalenques i, en compensació, retardar l'acabament del curs. D'acord amb la proposta de la Conselleria, el primer dia festiu de Nadal seria el dimecres 24 de desembre i l'últim el 7 de gener; però tots els sindicats van proposar que les vacances comencin el dimarts 23 i, a canvi, les classes acabin el 20 de juny en comptes del 19 proposat per Ensenyament -aquesta possibilitat s'haurà d'ajustar, perquè el dia suggerit pels sindicats és un dissabte-.

El dilluns 1 de setembre serà la jornada en la qual els mestres i els professors funcionaris -inclosos els interins que hagin estat nomenats abans del 31 d'agost- s'hauran d'incorporar als centres educatius.

Les classes començaran quinze dies després, el 15 de setembre, en el cas de l'etapa obligatòria -segon cicle d'educació Infantil, Primària i ESO-, de Batxillerat i dels Cicles formatius de Grau mitjà i d'Arts plàstiques i disseny. Pel que fa als cicles de Grau superior, la resta d'ensenyaments de règim especial i la formació d'adults, l'activitat haurà de començar el 22 de setembre com a molt tard.

Respecte l'horari, el document elaborat per la Conselleria que dirigeix Irene Rigau estableix que, de manera general, a Infantil i Primària es faran cinc hores de classe que es programaran de 9 del matí a dos quarts d'una del migdia i de 3 a dos quarts de 5 de la tarda. 

En el cas de Secundària, Ensenyament manté que l'horari normal és de matí i tarda a l'ESO -amb la possibilitat de demanar permís per fer horari intensiu-, que el Batxillerat es pot organitzar en jornada contínua i que la Formació Professional inicial s'hauria de programar en sessions de matí o de tarda, per tal de facilitar la formació dels estudiants en els centres de treball i l'accés de les persones que treballen.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar