Breaking News

13 de març 2014

LA CURSA PER LA PAU PASSA PER L'ESCOLA!!


Una desena d'activistes visiten les escoles El Vinyet i Setelsis
Als terrenys on anirà l'edifici de l'Escola El Vinyet
Una desena de membres de la Cursa per la Pau que va sortir de Lisboa fa un mes, van passar dilluns per Solsona com a pas intermedi entre Barcelona i el Pas de la Casa, a Andorra. Els activistes, de llocs tan distants com Alemanya, Rússia, Txèquia o Nova Zelanda, entre altres, van visitar les escoles de Solsona, El Vinyet i Setelsis, abans de prosseguir aquesta cursa de conscienciació de relleus que finalitzarà a Belgrad el proper 7 d'octubre.

L'Escola del Vinyet va ser la primera parada a Solsona, on hi van portar la torxa enmig de l'entusiame dels petits alumnes.

Després de la presentació, tots van córrer per portar la torxa de la pau al lloc on es construirà definitivament l'Escola El Vinyet. 

La següent parada va ser l'Escola Setelsis a Solsona. Al Gimnàs de l'escola es va fer un moment de silenci per la pau, després d'explicar el projecte i que és la Peace Run, i tots van poder sostenir la torxa, en una acollida molt espontània.

La Cursa per la Pau Peace Run (també coneguda com World Harmony Run entre el 2005 i el 2012) és un relleu global, on les persones promouen la pau, l'amistat i l'harmonia passant una torxa de mà en mà. 

Equips internacionals de corredors creuen tot tipus de fronteres connectant escoles, comunitats, organitzacions i persones de totes les edats, cultures, creences i estils de vida.Fundada el 1987 pel filòsof de la Pau Sri Chinmoy, Peace Run ha involucrat fins avui a més 10 milions de persones en més de 150 països.
El missatge de Peace Run és senzill: Si podem córrer junts en pau i harmonia, també podem viure junts en pau i amistat! 

Un equip internacional de corredors portarà la Torxa de Pau des de Portugal i passarà per les comunitats Andalusa, Murciana, Valenciana i Catalana per seguir cap a Andorra i continuar durant 8 mesos una ruta que es perllonga més de 24.000 km a través de 47 països europeus.

Alumnat del Vinyet es passa la torxa de la Pau
Text i fotos: Nació Solsona 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar