Breaking News

03 d’octubre 2013

L'AJUNTAMENT CONFIA EN EL COMPROMÍS D'ENSENYAMENT DE CONSTRUIR L'ESCOLA EL VINYET

Transcripció de l'article publicat al web de l'Ajuntament.

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, manté el compromís amb l’alcalde i la regidora d’Educació de Solsona, David Rodríguez i Encarna Tarifa, que el Departament posarà fil a l’agulla a la redacció del projecte bàsic de l’Escola El Vinyet una vegada recepcioni les obres del carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia

La construcció de l’edifici definitiu del segon col·legi públic de la ciutat continua sent una prioritat per la Generalitat. Ho han explicat els representants municipals en l’últim Ple, després d’haver mantingut una nova reunió amb la consellera aquest estiu. 

L’alcalde admet que Irene Rigau no ha posat dates sobre la taula, però considera que la titular d’Ensenyament “és conscient del caràcter prioritari d’aquest equipament per la ciutat”. En una reunió recent, David Rodríguez i Encarna Tarifa van tornar a traslladar a la consellera la inquietud de l’AMPA sobre el futur de l’escola, “ja que no veien cap avenç”. 

Per la seva banda, el regidor d’Urbanisme, Salvi Nofrarias, confia que abans de final d’any s’hauran completat els treballs d’urbanització del carrer que menarà al nou centre, pas previ perquè el terreny tingui la consideració de solar i el Departament d’Ensenyament recepcioni l’obra.

Un cop finalitzin els assajos de compactació del carrer per part de l’empresa constructora, es col·locarà la capa d’aglomerat. Per ara s’ha instal·lat l’enllumenat i s’ha construït el clavegueram fins a creuar la carretera de Sant Llorenç. Durant el mes d’octubre és previst que, a més de la capa d’aglomerat, es col·loqui el transformador. Finalment, faltaran les obres de millora del clavegueram, que consistiran a connectar la canalització amb la xarxa general. 

El calendari inicial de construcció del nou carrer fixava l’any passat la data màxima de finalització dels treballs. Amb tot, diversos esculls en el finançament per part de l’Incasòl van endarrerir els terminis. Aquesta obra té un import de 428.000 euros i és assumida a parts iguals per l’Incasòl i l’Ajuntament de Solsona. 

L’Escola El Vinyet, inaugurada el 2007 en un edifici provisional de la urbanització de la Cissa de propietat municipal, té actualment 210 alumnes de P3 fins a 4t de primària repartits en onze aules. Ha crescut en vint alumnes respecte del curs anterior.

Enllaç a la notícia al NACIÓ SOLSONA

1 comentari:

  1. Acabo de llegir els comentaris a la notícia del Nació Solsona i desde luego no tenen desperdici...

    ResponElimina

Gràcies per comentar