Breaking News

25 de juliol 2013

CURS 2013-2014: NOU ESPAI DE MENJADOR PER AL GRUP DELS PETITS


Ja sabeu tots que a primers de maig el Departament d'Ensenyament va decidir partir el nostre magnífic mòdul de menjador en dos, que també feia funcions d'Espai de Cuina en horari escolar, per tal d'habilitar una aula per als nens i nenes de primer. La conseqüència directa era que ens quedàvem només amb 45 m2 escassos per a donar servei a tots els nens i nenes de l'escola que es queden a menjador, i el que era més greu, per a realitzar el servei de canguratge de migdia, franja on s'acumula el major nombre d'usuaris del servei. En dies de pluja, fred o mal temps, es feia totalment inviable no disposar de més espai, amb l'afegit que els nens i nenes del grup de mitjans i grans haurien de dinar amb les taules i cadires de la mida dels nens d'infantil perquè no es podien habilitar dos espais diferenciats en tant poc espai.

L'Ampa va poder concertar una visita, el mateix mes de maig, als Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Manresa, que va resultar prou satisfactòria, amb una proposta viable sobre la taula per tal de solucionar el problema del menjador i el canguratge per a aquest curs vinent, davant la impossibilitat d'instal·lar un nou mòdul aquest estiu. La reunió també va servir per parlar del futur immediat de l'escola i l'AMPA va poder exposar les seves propostes d'optimització de l'espai que es disposa per als cursos vinents, obtenint el compromís verbal del Delegat de que s'instal·laria un mòdul per al curs 2014-2015. Caldrà vetllar-ho.

En l'assemblea extraordinària de socis de l'AMPA de final de curs ja es va explicar aquesta situació i es va exposar i aprovar la proposta, que comptava amb el vistiplau de l'equip directiu, i ara, fa ben pocs dies, el Departament ha donat la seva aprovació, assumint el cost de la realització de les obres mínimes necessàries, a l'habilitació de "l'espai del Patufet" com a menjador del grup dels Petits (P3-P4-P5), de manera que també sigui compatible per al seu ús com a Espai Domèstic en horari escolar. Les obres es realitzaran durant aquest mes.

Agraïm molt als Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament a Manresa la seva bona predisposició al diàleg i a valorar positivament les propostes presentades per l'AMPA per tal de solucionar la problemàtica de la falta d'espai que generava la partició del mòdul, i la nostra preocupació per garantir el màxim benestar possible dels nens que es queden tant a canguratge com a menjador, que són molts.

Igualment agrair a l'Ajuntament de Solsona l'autorització per l'habilitació de l'espai com a menjador, ja que recordem que l'edifici és propietat del consistori. 

Com funcionarà?

Està previst que els nens dinin en un sol torn, a diferència del curs passat, encara que això podria variar en funció de la demanda:

ESPAI DEL PATUFET: P3, P4 i P5
MENJADOR: 1r, 2n, 3r i 4rt

Hi haurà una monitora/coordinadora per al menjador dels petits i una altra que coordinarà el menjador dels mitjans i grans.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar