Breaking News

17 de maig 2013

WERT REPTA LA GENERALITAT AMB LA IMPOSICIÓ DEL CASTELLÀ COM A LLENGUA VEHICULAR

L'avantprojecte de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), aprovat aquest divendres al Consell de Ministres, manté l'atac a la immersió lingüística catalana. El Govern central obliga la Generalitat a impartir ensenyament utilitzant el castellà com a llengua vehicular en centres públics o concertats, o a costejar-la en centres privats.

El Ministeri d'Educació ha previst en la quarta versió de la polémica llei un mecanisme per fer-ho efectiu per via indirecta: el departament que dirigeix José Ignacio Wert assumeix els costos en centres privats i després els "treu", segons fonts ministerials, del capítol de finançament en matèria educativa a Catalunya.

Aquesta "solució", formula el següent plantejament: ja que no podem obligar la Generalitat --entén el ministeri-- a complir les sentències del Tribunal Constitucional i a pagar directament l'ensenyament en castellà, l'hi descomptem o ho cobrem del finançament estatal.

El departament que dirigeix Wert fins i tot ha calculat el cost d'aquesta imposició, segons el seu parer un "dret constitucional". El seu equip xifra en uns 5 milions d'euros el cost si un miler d'alumnes catalans (5.000 euros per estudiant) es decantessin per demanar l'educació en castellà en un col·legi privat. "Si només són 17 alumnes, com argumenta la Generalitat, el cost será insignificant", segons fonts del ministeri.

Si voleu llegir més podeu consultar l'ARAEl Periódico o La Vanguardia.

1 comentari:

Gràcies per comentar