Breaking News

24 d’agost 2012

OLIUS DEMANA PODER CONSTRUIR UNA ESCOLA DE PRIMÀRIA

Olius tindrà una escola de primària si el departament d'Ensenyament accepta la petició de l'Ajuntament de construir-la. L'alcalde, Ramon Sala, explica que és un equipament "necessari" per al municipi perquè "la situació demogràfica ho requereix".
 
El poble no té un centre educatiu de primària i els nens del municipi van, sobretot, a escoles de Solsona. També hi ha infants que s'han de desplaçar a Llobera i Navès per fer classe però en menor mesura. El mandatari local explica que si el centre educatiu d'Olius tira endavant, s'omplirà d'alumnes de la urbanització del Pi de Sant Just.

L'Ajuntament ha mantingut contactes amb responsables del departament d'Ensenyament per tractar la qüestió. Ara, el consistori està a l'espera de la resposta de la Generalitat, que "està valorant si és convenient fer l'escola".

Segons Sala, des del departament estan estudiant si la comarca necessita un nou centre educatiu de primària. "Els contactes que hem mantingut fins ara són favorables a la nostra voluntat de dotar-nos d'un equipament educatiu", remarca l'alcalde, i afegeix que "de moment no podem fer res més fins que Ensenyament ens doni el vistiplau".

El consistori considera que és necessari tenir a Olius una escola perquè "en el terme municipal hi viuen 900 persones i tenim suficients nens per omplir l'escola". El centre que es pretén construir trindria una capacitat per poder acollir uns 120 alumnes. "Disposar d'una escola aquí és un dret que tenim per no enviar els nens a estudiar a fora", afegeix.

El govern local ja ha pensat uns terrenys per a l'equipament. S'ubicarà a la parcel·la que hi ha al costat de la llar d'infants municipal. "És un sòl que ja està urbanitzat i està a punt per si hi volem construir. Ja tenim fins i tot els estudis geològics fets, necessaris per a l'execució de l'escola".

Terrenys reservats a Olius

Encara s'ha de redactar el projecte, però l'alcalde assegura que el cost aproximat de l'execució dels treballs seria d'un milió d'euros. "Tenim unes subvencions del PUOSC de l'any passar que servirien per finançar el 50% de l'obra, L'altra meitat l'assumiria l 'Ajuntament", afirma l'alcalde.

Les previsions són que -sempre que el departament respongui favorablement a les peticions del consistori- que l'escola de primària estigui construïda per al curs 2013-2014 i ja s'hi pugui fer classe. "L'edifici no serà singular. Serà els que se solen construir en zones rurals". L'Ajuntament diu que si tira endavant el projecte, pot suposar un estalvi econòmic per a la Generalitat perquè "no haurà de pagar el desplaçament dels nens d'Olius, que s'han de traslladar a d'altres poblacions per poder anar a classe".

Font: Regio7, edicio impresa

4 comentaris:

  1. Si, i faran la seva abans que la nostra?? i què més?
    Anys i anys de beques de menjador i tots els del Pi ven feliços i ara, a què ve això, quan justament cada vegada hi ha menys nens??
    Això directament pot ensorrar tots aquests anys demanant una escola nova per als nostres fills.

    ResponElimina
  2. ara ara es la hora de demana una escola nova de que ban de nasacitats res de res ,,,,,

    ResponElimina
  3. Deixant aixó algú de ampa podria dir si hi haura canguratge de 8 a 9???
    Una mica més de informació, hi ha pares que els interesa graciés

    ResponElimina
    Respostes
    1. El més probable és que NO hi haurà servei de 8:00 a 9:00 ja que no s'arriba al mínim de 10 infants que ho han sol·licitat. S'oferirà amb tota seguretat com sempre de 8:45 a 9:00.

      Salut

      Elimina

Gràcies per comentar