Breaking News

01 de març 2012

IRENE RIGAU: "AQUESTA ESCOLA ÉS UNA PRIORITAT"

Font: Nació Solsona 1 de març de 2012.-


Acte inaugural Escola el Vinyet. Octubre de 2007

Els tràmits previs que han de permetre tirar endavant la construcció de la nova Escola El Vinyet al sector de la Cabana del Màrtir de Solsona s’han tornat a desencallar. L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, i la regidora d’Educació, Encarna Tarifa, confien que “en breu el Departament d’Ensenyament posarà fil a l’agulla a la redacció del projecte bàsic de l’equipament” . Paral·lelament, asseguren que durant aquest mes s’escometran les obres d’urbanització del carrer, l’inici de les quals va quedar ajornat en constatar que l’Institut Català del Sòl (Incasòl) només havia pressupostat per aquest any la meitat de la seva aportació.

Una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el director de l’Incasòl, Josep Anton Grau, d’una banda, i una altra amb la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, a mitjan febrer, de l’altra, ha permès desbloquejar l’obra del futur carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia, indispensable per avançar en el calendari de projecció de l’escola –Joan Puigcercós, diputat d’ERC adscrit al Solsonès, va ser l’intermediari en totes dues trobades. 

“La consellera va entendre la nostra demanda de tirar endavant el procés de redacció del projecte bàsic abans que la urbanització del carrer estigui enllestida per no alentir més l’obra”, explica l’alcalde. Rigau va garantir als representants municipals que “aquesta escola és una prioritat” . En aquests moments el consistori està a l’espera que els Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central comuniquin el calendari per a la redacció del projecte bàsic. 

Simultàniament, l’alcalde i el regidor d’Urbanisme van arribar a un acord amb el conseller del Territori i Sostenibilitat i el director de l’Incasòl per resoldre els terminis de pagament a l’empresa adjudicatària dels treballs d’urbanització del vial que menarà a l’escola i assegurar l’execució de l’obra abans de final d’any.
Aquesta actuació, que té un import de 428.000 euros , havia d’haver començat a principi d’any, però l’inici es va endarrerir perquè l’Incasòl, que s’ha de fer càrrec del 50 per cent del cost, només va pressupostar per a l’exercici en curs 112.700 euros, que equivalen a la meitat del que li correspon assumir. Oimés, una part dels recursos que hi aporta l’Ajuntament es finançaran a través d’un ajut de 137.000 euros del Pla únic d’obres i serveis (PUOSC), que la Generalitat també preveu pagar amb retard. 

Finalment, i de comú acord amb l’Incasòl, l’empresa constructora i el consistori, s’ha decidit que en el decurs del març començaran les obres del carrer. “En una primera fase s’executarà la urbanització estricta del vial”, explica l’alcalde, mentre que “en una segona, durant el segon semestre de l’any, es realitzaran les connexions amb les diferents xarxes de serveis” . Això significa, segons David Rodríguez, que “el calendari s’alentirà respecte les previsions inicials, però la urbanització serà una realitat abans de final d’any”.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar