Breaking News

18 d’octubre 2011

CREANT PETITS INVENTORS - MIBA

"Jo de gran vull ser inventor”. Aquesta és una frase que hauria de ser més habitual entre els més petits a casa nostra.

Per promoure amb èxit la innovació, el més eficient és començar des de ben petits i és aquí on encaixa una nova iniciativa del Museu d'Idees i Invents de Barcelona, el Miba, i el despatx de patents i marques J.Isern. Tots dos s'han unit per crear un concurs entre els nens d'entre cinc i dotze anys que visitin el museu. El concurs consisteix a seleccionar els millors dissenys i invents fets per aquests nens per després patentar-los i, qui sap, potser també comercialitzar-los si acaben tenint èxit.

“Volem fer el mateix que Karlos Arguiñano a la cuina o Juan Tamariz a la màgia, ensenyar als nens un camí divertit per arribar, en aquest cas, a ser grans inventors”, explica el fundador i director del Miba, Pep Torres. A partir d'aquest octubre, cada mes el museu seleccionarà tres o quatre propostes d'entre tots els dibuixos fets al racó infantil del museu. Aquests treballs seleccionats s'enviaran a J. Isern Patentes y Marcas i allà, de manera gratuïta, es farà el procés per registrar-los. “Els nens són els millors creatius del món”, explica Jordi Isern.

Racó infantil del Museu
Els promotors del concurs han aconseguit que un soci industrial -en aquest cas l'empresa Bermac- assumeixi també de manera gratuïta la fabricació del primer prototip. Amb el prototip fet i el registre en marxa la idea de Torres és passejar els invents per les principals fires internacionals especialitzades, i a partir d'aquí mirar la viabilitat de comercialitzar-los. Per això la patent anirà sempre a nom dels nens, o en el seu defecte, dels seus pares o tutors.

Tant Torres com Isern estan convençuts que la iniciativa tindrà èxit i que entre els dibuixos que faran els nens hi haurà més d'una joia en brut. Ho saben perquè en el temps que fa que funciona el Miba ja han conegut petits talents amb ganes de fer-se un nom en aquesta indústria. “Hi ha molt potencial però no podem divulgar res fins que no estiguin registrats”, explica el director del museu. I és que amb aquesta iniciativa també es vol mostrar als més joves la importància de protegir la innovació.
Però a més a més, com que els nens i nenes aniran acompanyats dels seus pares o d'altres adults, la iniciativa també vol generar un efecte multiplicador, “que engresqui la gent a tirar endavant idees en un moment tan dur com el que estem vivint ara mateix amb la crisi econòmica”, diu Torres.

Amb la iniciativa del concurs per a nens tant Isern com Torres esperen posar el seu particular granet de sorra per generar nous inventors i professionals que apostin per la innovació sigui quina sigui la seva opció professional en el futur. “Calen iniciatives que ajudin a cultivar la creativitat perquè lamentablement aquesta no sembla ser una de les prioritats del nostre sistema educatiu”, destaca Jordi Isern.

Font: L'Econòmic

1 comentari:

  1. Jo ho he trobat una iniciativa molt bona. Els dibuixos s'han de fer o portar al museu, al racó infantil.

    ResponElimina

Gràcies per comentar