Breaking News

27 d’agost 2011

L'ESCOLA EL VINYET ALERTA QUE L'ESPAI NO ES PODRÀ AMPLIAR MÉS DE CARA A L'ANY VINENT


Font: REGIO7

El curs 2012-2013 caldrà habilitar alguna altra ubicació per poder donar cabuda als alumnes que es vagin incorporant al centre.

L'escola del Vinyet de Solsona ha ampliat el mòdul prefabricat on fan classes els nens i nenes d'aquest centre per poder donar cabuda als alumnes que aquest mes de setembre hi començaran segon de primària. Des de la direcció s'alerta, però, que aquesta és la darrera de les ampliacions que es podrà fer, ja que l'espai on hi ha ubicat el centre -al camp de futbol de les instal·lacions esportives de la Cisa- ja no dóna per a més. Segons la directora de l'escola del Vinyet, Teresa Arderiu, de cara al curs 2012-2013 els alumnes no cabran al mòdul actual.

Actualment, els nens i nenes de l'escola del Vinyet es reparteixen en aules ubicades entre el mòdul prefabricat i l'edifici de l'Squash. De cara al curs lectiu que s'iniciarà el setembre del 2012, els estudiants ja no cabran a l'escola si no s'habilita algun espai i s'adequa per tal que s'hi puguin fer les classes. La construcció del que ha de ser l'edifici definitiu està encallada, situació que genera preocupació entre el personal docent i els pares dels alumnes del centre.
El mes d'abril passat, aprofitant que el síndic de greuges, Rafael Ribó, visitava Solsona, l'AMPA de l'escola el Vinyet va traslladar-li la seva preocupació per la manca d'informació per part de la Generalitat sobre el calendari previst per al nou edifici del centre educatiu, que s'ha de fer a la Cabana del Màrtir.

El darrer dimecres del mes de setembre que ve tots els alumnes de l'escola del Vinyet, acompanyats pels pares i mares i el personal docent, "traslladaran l'escola al camp on s'ha d'ubicar el nou centre", segons ha avançat Teresa Arderiu.
Aquest gest vol ser un acte reivindicatiu i de pressió per tal que es tiri endavant la construcció del nou centre, atès que la situació es complica força de cara al curs vinent, ja que caldrà habilitar algun espai o reubicar els nens i nenes per tal que hi puguin cabre.

El professorat del Vinyet també s'ha hagut d'anar ampliant amb el temps. Actualment hi ha quinze mestres i una tècnica d'educació infantil que formen l'equip docent encarregat d'educar els 185 alumnes, aproximadament, de l'escola.

El curs lectiu que s'iniciarà d'aquí a pocs dies també durà canvis en el funcionament de l'escola del Vinyet. Aquest centre agrupa els infants segons les necessitats que tenen per edats, alhora que centra el seu projecte educatiu en uns eixos principals: espais, treball per projectes, biblioteca, entorn i experiències.
Enguany, en haver-hi alumnes que cursaran segon, es posen en marxa els eixos del grup dels mitjans. Aquests són l'art, el taller, els reportatges, els materials i l'expressió.
El projecte educatiu del Vinyet es distancia del projecte d'escola que es podria considerar estàndard perquè, segons explica Teresa Arderiu, "no acaba d'agradar". "Apostem perquè a partir de la manipulació d'elements i de l'experiència, els nens i nenes facin els aprenentatges", argumenta la directora.
Els nens aprenen a partir d'aquells elements i temàtiques que els motiven. L'educació es duu a terme sense cap llibre i l'aprenentatge es fa mitjançant el treball per projectes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar