Breaking News

03 d’agost 2011

COM MÉS LLIBRES A CASA MILLORS RESULTATS A L'ESCOLA

Els estudis vinculen els resultats escolars a l’hàbit de lectura.
No hi ha res millor que un llibre per acabar amb el fracàs escolar.

La dada va passar força desapercebuda entre les dades del darrer informe PISA de l’OCDE -el principal estudi mundial per comparar les competències dels alumnes de 15 anys-. Com més llibres hi ha a casa, més bons resultats al PISA.

Les dades són claríssimes: 481 punts van treure de mitjana els alumnes espanyols en les proves de comprensió lectora. Un qüestionari permet conèixer l’entorn socioeconòmic de l’alumne. La nota mitjana dels que deien tenir a casa més de 500 llibres es dispara fins als 526 punts (la Xina, el primer país del rànquing, va obtenir 556 punts de mitjana). En canvi, si els pares tenien entre 0 i 10 llibres, la nota cau fins als 400 punts.

“Els nens copien models. Si a casa hi ha llibres, més fàcilment hi tindran accés, i més fàcilment s’hi aficionaran”, diu Dolors Bundó, responsable de la biblioteca de l’escola Cossetània, a Vilanova i la Geltrú. “De fet, no és tan important tenir llibres a casa. Si els pares tenen l’hàbit d’anar a una biblioteca pública, els nens també agafaran aquest costum -puntualitza-. Cada nen hauria de tenir un model lector. Si no el té a la família, l’hauríem de donar a les escoles. Una bona biblioteca afavoreix la igualtat”. La Dolors és “militant” de les biblioteques escolars, un centre de recursos a l’abast d’alumnes, mestres i famílies. L’escola Cossetània és petita, i això ha fet més fàcil que la biblioteca s’hagi convertit en “l’eix vertebral” de l’escola. “L’entenem com un suport a l’aprenentatge i a la recerca”, diu satisfeta.

Font: Diari ARA


 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar