Breaking News

17 de juny 2011

EL PARLAMENT VOL LA SISENA HORA

Foto: Catalunya Press
Tal i com publica avui CatalunyaPress, el Parlament ha aprovat aquest dijous amb el suport de tots els partits excepte el de CiU i el del diputat no adscrit Joan Laporta -que han votat en contra- una moció que insta al Govern a mantenir la sisena hora en tots els centres públics de primària per al curs 2011-2012.

Per complir el mandat de la Cambra catalana, el Govern hauria de revocar un acord aprovat pel Consell Executiu en el passat mes de maig pel qual se suprimia de forma generalitzada la sisena hora a les escoles públiques catalanes, i només es mantenia en els col·legis socialment desfavorits.

La moció també insta a l'Executiu català al fet que, després de recuperar la sisena hora, qualsevol "reformulació" d'aquesta mesura que es plantegi a partir de llavors ha de comptar amb el consens del Parlament i de la comunitat educativa.

El diputat del PSC Daniel Font, que ha defensat la moció impulsada pel seu partit, ha destacat que és un acord fonamental per seguir combatent amb garanties el fracàs escolar i garantir l'equitat entre els centres públics i concertats.

"L'acord del Parlament és d'obligat compliment per part del Govern segons es recull en el reglament de la Cambra. Esperem la comunicació immediata d'aquesta decisió a totes les escoles de Catalunya afectades", ha sentenciat.

Per la seva banda, la diputada de CiU Neus Munté ha criticat als grups per voler "confondre" a la ciutadania amb aquest debat, i ha assegurat que el problema del sistema educatiu català no és d'hores.

Així mateix, ha recordat que la consellería d'Ensenyament mai va parlar de suprimir per complet la sisena hora assegurant-se que es mantingués en alguns centres, i ha desmentit que la mesura suposés acomiadar a professors.

La moció també contempla altres dos punts que, en aquest cas, han estat aprovats per unanimitat: presentar una anàlisi del cost de la sisena hora i de l'impacte que ha tingut en el sistema educatiu, i presentar un pla de xoc contra el fracàs escolar.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar