Breaking News

09 de maig 2011

EXIGEIXEN A MAS QUE PARALITZI LES RETALLADES EDUCATIVES




Sindicats de professors, associacions de pares i alumnes i organitzacions de renovació pedagògica han enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, i a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, on exigeixen que es paralitzin les retallades plantejades pel Govern en matèria educativa per al pròxim curs 2011-2012.

FOTO: Europapress
En roda de premsa aquest dijous, aquestes organitzacions han presentat el manifest 'Pel futur de l'educació pública a Catalunya' -enviat a presidència i Ensenyament- en què insten la Generalitat a "paralitzar totes les retallades efectuades i anunciades per la Conselleria d'Ensenyament", així com a augmentar-hi la inversió fins al 6% que estableix la llei d'educació de Catalunya (LEC).

El president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRP), Raül Manzano, ha explicat que és el document de les quatre 'c', perquè els seus arguments són "compartits, constructius, convençuts i compromesos"; on deixen constància que tots estan en contra de la supressió generalitzada de la sisena hora, l'increment dels barracons i la paralització de les inversions, l'ampliació de la jornada lectiva del professorat i la no contractació de nous professors per assumir l'arribada dels 15.000 nous alumnes.

La presidenta de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac), Imma Fuyà, ha remarcat el rebuig a la supressió de la sisena hora i ha cridat la ciutadania a involucrar-se en la defensa de l'ensenyament públic.

La portaveu de USTEC·STEs, Rosa Cañadell, ha defensat que el Govern hauria d'invertir més en els serveis socials i ha exigit la retirada d'aquestes mesures: "Esperem que Mas ens escolti i que la consellera retiri totes les retallades posats sobre la taula".

En la mateixa línia, el portaveu de la federació d'ensenyament de CCOO de Catalunya, Àngel García, ha acusat la consellera de voler "enganyar" la ciutadania quan afirma que amb menys recursos es millorarà l'educació.

"Totes les famílies es trobaran l'1 de setembre amb menys professors a les aules i ella, a qui vol enganyar, dient que lluita contra el fracàs escolar?", ha lamentat García.

Alhora, la portaveu de la federació educativa d'UGT, Ana Montero, ha assegurat que la posició "inflexible" de Rigau ha deixat la comunitat educativa en una situació d'indefensió que l'obligarà a fer mobilitzacions.

El portaveu de l'Associació de Professors Rosa Sensat, David Altimir, ha assegurat que totes les entitats estan en contra de les retallades, que són les diferents cares d'un mateix problema, i, per aquesta raó, han sol·licitat crear la Taula de l'Educació, on participin tots els sectors i de la qual emanin les principals decisions en matèria educativa, més enllà de les mesures que el Govern pugui aprovar.

En el manifest, també hi participen la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de l'Ensenyament Secundari (Fapaes), l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec), l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) i l'Observatori Internacional de la Professió Docent (OBIPD).



 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar