Breaking News

30 de març 2011

CONSENS PER DEMANAR QUE EL GOVERN TIRI ENDAVANT L'ESCOLA EL VINYET

Els grups municipals solsonins consensuen una petició perquè el govern català tiri endavant l’Escola El Vinyet

La construcció de l’edifici definitiu de l’Escola El Vinyet és considerada per tots els grups municipals de Solsona “una inversió cabdal per al desenvolupament de la ciutat”. Ho posa de manifest la declaració política de petició al nou govern de Catalunya, consensuada pel conjunt de forces polítiques, en què es demana que es tiri endavant la construcció de la segona escola pública del municipi. Serà un dels punts de l’ordre del dia de l’últim Ple ordinari de la legislatura, que tindrà lloc aquest dijous a les 9 del vespre.

El text apel·la a “una clara aposta municipalista” i assenyala la necessitat que el nou govern de la Generalitat mantingui l’execució de les infraestructures i els equipaments ja projectats. En aquest sentit, és prioritari dotar la ciutat de l’equipament definitiu de l’Escola El Vinyet, i més tenint en compte que en aquests moments, en què el centre ocupa un espai municipal, “l’Ajuntament està assumint una despesa que competencialment correspon a la Generalitat de Catalunya”.

Sector de la Cabana del Màrtir, on s’ha d’aixecar l’edifici definitiu del centre educatiu
Carrer de Ferrer i Guàrdia
Un altre punt de l’ordre del dia fa referència al mateix àmbit. Es proposa incorporar al nomenclàtor de carrers de Solsona el de Francesc Ferrer i Guàrdia, nom amb què es vol identificar el futur vial de l’Escola El Vinyet, al sector de la Cabana del Màrtir. El setembre del 2009 l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una declaració de suport a la commemoració del centenari de l’afusellament del pensador català, pedagog i fundador de l’Escola Moderna, que incloïa el compromís de dedicar un carrer a la seva memòria.

Millora de l’entorn i el camí del torrent de Ribalta
En la mateixa sessió plenària, aquest dijous és previst ratificar un conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i els propietaris dels terrenys del torrent de Ribalta, en el tram comprès entre el pont de la variant i l’estació depuradora, per tal d’endreçar aquesta zona fluvial d’alt valor paisatgístic i natural. El consistori s’hi compromet a condicionar el camí que discorre al costat del torrent i realitzar una plantació d’arbrat de diferents espècies autòctones de ribera.

Tot i que el vial continuarà sent de titularitat provada, serà accessible per al conjunt de la ciutadania. Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte de senyalització de rutes pel Vinyet i té per objectiu facilitar el trànsit a peu o en bicicleta pel camí paral·lel al torrent de Ribalta i millorar-ne l’entorn paisatgístic.
 
Entre altres punts, l’ordre del dia del Ple també inclou l’aprovació del reglament del Consell Municipal de Sostenibilitat, l’òrgan consultiu que s’encarregarà de fer el seguiment del desplegament de l’Agenda 21, així com d’una proposta de nomenament de les entitats que el poden integrar.

També s’hi tractarà la revisió de l’inventari de béns de l’Ajuntament i una moció consensuada per tots els grups municipals de solidaritat amb el poble japonès arran de la catàstrofe nuclear que està vivint i a favor de reclamar al govern espanyol un pla que impulsi un nou model energètic ecològicament sostenible.

Solsona, 29 de març de 2011

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar