Breaking News

27 de juliol 2010

ANEM AVANÇANT CAP A LA NOVA ESCOLA!!

L’Ajuntament de Solsona i Incasòl signen un conveni per agilitar l’obra de l’escola El Vinyet
L’objectiu és simultaniejar la urbanització de l’espai amb els tràmits d’Educació per construir l’equipament

L’Ajuntament de Solsona vol començar a executar a principi de l’any que ve les obres d’urbanització del solar on s’aixecarà la nova escola El Vinyet al sector de la Cabana del Màrtir. Per això, el Ple ordinari d’aquest mes, que se celebrarà dijous al 
vespre, deliberarà sobre diversos punts relacionats amb aquest tema. D’una banda, es votarà la ratificació d’un conveni de col·laboració signat pel consistori i l’Institut Català del Sòl (Incasòl) que té per finalitat garantir l’agilitació dels treballs de construcció del nou equipament escolar.

Segons aquest conveni, l’Incasòl cedeix a l’Ajuntament la gestió de la tramitació necessària per urbanitzar la parcel·la de 9.900 metres quadrats qualificada d’equipament educatiu perquè sigui considerada solar, un pas indispensable abans que el Departament d’Educació hi construeixi l’immoble –és previst que una vegada iniciat el procés per part del Departament, el centre pugui ser una realitat en un termini de 18 mesos.
Les obres d’urbanització del terreny, projectades per l’arquitecte Pere Pascual, tenen un import de 532.000 euros i seran finançades a parts iguals per l’Incasòl i l’Ajuntament, que preveu assumir una part del cost amb una subvenció de 167.000 euros del Pla únic d’obres i serveis de la Generalitat. El nou vial connectarà el camí del Cementiri amb la carretera de la Llosa del Cavall. El termini dels treballs, una vegada adjudicada l’obra, es calcula en tres mesos i mig. “És una obra ràpida i senzilla”, diu l’alcalde, David Rodríguez. “La intenció és que se simultaniegi amb l’actuació d’Educació”, afirma.

Precisament, en el plenari d’aquesta setmana l’equip de govern confia aprovar inicialment la separata del projecte d’urbanització de l’ARE de la Cabana del Màrtir que inclou les obres necessàries per a la implantació del nou col·legi i, alhora, incoar la contractació dels treballs.

D’aquesta manera, “ens posem en situació de complir les nostres obligacions de tenir el carrer a punt quan l’escola pugui començar a construir-se”, defensa l’alcalde. Així, “una de les qüestions que més preocupava l’equip de govern comença a estar encarrilada”, expressa Rodríguez amb satisfacció. L’alcalde assegura que, amb les obres d’urbanització licitades i el finançament garantit, “ara la Generalitat ja ho té tot per tirar endavant el procés”.

Obra prioritària per Educació

Per la seva banda, el Departament d’Educació ha iniciat el procés d’adjudicació de la redacció del projecte de l’equipament. La setmana passada, els Serveis Territorials del Departament a la Catalunya Central van notificar per escrit a l’Ajuntament que l’escola El Vinyet està programada com un centre de nova construcció de dues línies de primària i “té informe d’escolarització d’obra prioritària”, admetent que la ubicació actual del col·legi, amb mòduls, “no permet més creixement”. A la carta també hi consta que l’Ajuntament ha fet arribar a Educació el projecte d’urbanització dels terrenys.

Solsona, 26 de juliol de 2010
 
NOTA DE PREMSA
Gabinet de Comunicació i Protocol
(Noemí Vilaseca)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per comentar